svetovni dan zdravja

Ob svetovnem dnevu zdravja potrebujemo dostopno in kakovostno javno zdravstvo

Današnji dan, 7. april, je svetovni dan zdravja, ki se praznuje v 200 državah že več kot 60 let. Cilj dneva je opozoriti na globalne probleme in izzive, s katerimi se danes sooča zdravstveni sistem po svetu. Slogan letošnjega svetovnega dneva zdravja je »1000 mest – 1000 življenj«. Dejstvo je, da je osrednja tema Svetovne zdravstvene organizacije povezana s problemom urbanizacije in zdravja. Ne bo enostavno. Potreben je niz težkih, celovitih in strateško načrtovanih odločitev, da odpravimo vzroke slabega delovanja slovenskega javnega zdravstvenega sistema.

Preberi »

Svetovni dan spanja letos pod sloganom ” Dober spanec, bister um, vse dobro”

Jutri, v petek, 18. marca 2022, že petnajstič zapored obeležujemo svetovni dan spanja, tokrat pod sloganom “Dober spanec, bister um, vse dobro”. Svetovni dan spanja je mednarodno priznan dogodek, ki poteka pod okriljem Svetovne zveze za spanje (World Sleep Society – WSS), in je namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti spanja in njegovega vpliva na zdravje ter preprečevanju in obvladovanju motenj spanja v vseh obdobjih življenja.

Preberi »

Svetovni dan zdravja za bolj pravičen in zdrav svet

Od leta 1950 dalje 7. aprila vsako leto obeležujemo Svetovni dan zdravja z namenom ozavestiti določeno javnozdravstveno temo. Kako naš svet po covidu-19 vrniti v sprejemljive tirnice življenja na bolj pravičen način za vse, da bomo vsi uživali več zdravja in blaginje kot posamezniki in kot družba. Povabilo k sodelovanju v globalni kampanji za izgradnjo pravičnejšega, bolj zdravega sveta nas spodbuja k iskanju boljših rešitev, ob tem opozarjajo pri Rdečem križu Slovenije.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.