stroka

Krek opozoril na žarišča okužb v šolah in na fakultetah. Inšpektorji v poostren nadzor izvajanja pogoja PCT po vsej državi

Pred prihajajočimi jesenskimi počitnicami zdravstveni strokovnjaki, vpeti v obvladovanje epidemije covida-19, prebivalce pozivajo k odgovornemu in samozaščitnemu obnašanju za zajezitev okužb z novim koronavirusom. Opozarjajo tudi, da je zloraba potrdil za dokazovanje izpolnjevanja pogoja PCT tako zakonsko kot etično sporna.

Preberi »

Na Koroškem pozivi županov in stroke k odgovornemu ravnanju

Epidemiološko stanje na Koroškem ni spodbudno. “Število okuženih se še ne znižuje in čas je, da Korošci še enkrat stopimo skupaj in za naše skupno dobro poskrbimo za še bolj resno in odgovorno ravnanje,” je v izjavi za javnost Korošce pozvala regijska delovna skupina za covid-19. “Stopimo skupaj, tako da smo narazen,” so dodali.

Preberi »

Jelko Kacin: Vlada bo omilila nekatere ukrepe

Po sobotnem posvetu vlade s predstavniki zdravstva in gospodarstva se je nocoj na Brdu pri Kranju sestala ožja vladna ekipa, ki je nadaljevala razpravo o ukrepih za zajezitev epidemije. Čeprav se epidemiološka slika v Sloveniji zaenkrat ne izboljšuje, so v gospodarstvu pričakovali začetek sproščanja ukrepov na področju storitvenih dejavnosti. Pred kratkim pa se je preko Twitterja oglasil Jelko Kacin, ki je napovedal sproščanje nekaterih ukrepov.

Preberi »

Stroka vlado opozorila na zelo malo preostalih bolnišničnih rezerv

Vodje slovenskih bolnišnic so na posvetu na Brdu pri Kranju vlado opozorili, da je bolnišničnih rezerv za spopadanje s koronavirusno krizo malo. Prihaja čas drugih obolenj, so opozorili. Medtem vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin še vidi nekaj rezerv, po njegovem se je treba še bolje organizirati.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.