stranka

Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Vložena sredstva v kampanjo so se med parlamentarnimi strankami najbolj obrestovala Gibanju Svoboda, najmanj NSi

V volilno kampanjo pred aprilskimi državnozborskimi volitvami je največ sredstev vložila NSi, glede na razmerje med vloženimi sredstvi in izkupičkom na volitvah pa je bila pri tem med parlamentarnimi strankami najmanj učinkovita. Medtem so se vložena sredstva med parlamentarnimi strankami najbolj obrestovala relativni zmagovalki Gibanju Svoboda.

Preberi »

Prednik ne bo kandidiral za predsednika SD

Vodja poslancev SD Jani Prednik ne bo kandidiral za predsednika stranke. Na to mesto ga je sicer evidentiralo več članov stranke, a se je sam odločil, da soglasja h kandidaturi ne bo podal. Rok za oddajo soglasja se sicer izteče danes ob polnoči. Zdajšnja predsednica SD Tanja Fajon bi tako lahko bila edina kandidatka za to funkcijo.

Preberi »

Golob: K močni levosredinski vladi vabimo tudi LMŠ in SAB

V Gibanju Svoboda si želijo narediti močno levosredinsko vlado, zato k sodelovanju vabijo tudi LMŠ in SAB, je v posebni oddaji Studio 9. maj v Slovenskem mladinskem gledališču dejal predsednik stranke in najverjetnejši mandatar Robert Golob. Kot je povedal, s tovrstnim povezovanjem računajo tudi na zmago na jesenskih lokalnih volitvah.

Preberi »

Nekateri župani razburjeni zaradi objave v predvolilnem glasilu SDS

Predvolilno glasilo, ki ga je v nabiralnike gospodinjstev poslala SDS, je razburilo nekatere župane. V njem so zbrali izjave županov, ki so jih podali ob obiskih vlade. Župani zatrjujejo, da o tem niso bili obveščeni in da z objavo niso soglašali. SDS pa odgovarja, da so bile izjave županov izrečene na javnih dogodkih, ki jih lahko citira vsak.

Preberi »

Stališča strank glede socialne denarne pomoči: Kdo zagovarja princip pogojevanja podeljevanja finančnih socialnih pomoči in kdo ne

Stranke in kandidatne liste, ki se bodo na volitvah potegovale za vstop v DZ, se načeloma strinjajo, da je sistem dodeljevanja socialne denarne pomoči treba prevetriti, a imajo različne poglede, kako to storiti. Mnenja glede pogojevanja finančne socialne pomoči so deljena, jasen pa je poudarek, naj pomoč dobijo tisti, ki jo res potrebujejo.

Preberi »

Stranka LMŠ na obisku na Koroškem: “Imamo vizijo in močno, izkušeno ekipo vseh generacij. Dokazali smo, da znamo držati besedo in uresničujemo obljubljeno”

Predsednik LMŠ Marjan Šarec bo danes skupaj s kandidatkami in kandidati za prihajajoče državnozborske volitve obiskal Nazarje, Mozirje, Šoštanj, Velenje, Slovenj Gradec, Dravograd in Ruše. Z ekipo smo se jim pridružili v Slovenj Gradcu, kjer jih je sprejel in pozdravil tudi župan Tilen Klugler.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.