šolstvo

Objavljen razpis za podelitev državnih nagrad na področju šolstva za leto 2021

Ministrstvo za izobraževanje je objavilo razpis za državne nagrade na področju šolstva za leto 2021. Nagrade podeljujejo za dosežke, ki pomembno prispevajo k razvoju pedagoške prakse in teorije ter kakovostnemu izobraževanju, utrjujejo varstvo človekovih pravic, omogočajo pozitivne vzgojne vplive šole in spodbujajo humanizacijo odnosov v šoli.

Preberi »

Mag. Ivanka Stopar predstavljena v posebnem dokumentarnem filmu

Kljub zahtevnim epidemiološkim razmeram je Odboru za podeljevanje nagrad Republike Slovenije na področju šolstva tudi v tem uspelo podeliti najvišje državne nagrade na področju šolstva za leto 2020. Tradicionalne slavnostne podelitve letos ni bilo, zato prejemnice in prejemnike nagrad za izjemno delo na področju šolstva za leto 2020 predstavljajo v posebnem dokumentarnem filmu.

Preberi »

V šolstvu v zadnjih dveh mesecih več kot 50 okužb, v trgovinah 37

V zadnjih dveh mesecih je bilo med posameznimi dejavnostmi največ okužb z novim koronavirusom potrjenih v domovih za starejše, kjer so potrdili 80 okužb. Sledi šolstvo s 54 potrjenimi okužbami, v trgovinah je bilo 37 okužb. V zdravstvu so potrdili 32 primerov okužbe, v gostinstvu pa 13, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.