šolsko leto

Začenja se novo šolsko leto, tokrat brez epidemioloških omejitev

Za skoraj 195.000 učencev in okrog 79.000 dijakov se danes začenja novo šolsko leto, ki se po treh neobičajnih šolskih letih, zaznamovanih z epidemijo, vrača v ustaljene tirnice. Pouk bo potekal v razredih, kjer stroka priporoča prezračevanje. Prvič bo šolski prag prestopilo 20.797 prvošolcev.

Preberi »

Ministrstvo objavilo seznam 53 srednjih šol z omejitvami vpisov

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je objavilo seznam 53 srednjih šol, ki bodo omejile vpis v prvi letnik za šolsko leto 2021/2022. Za naslednje leto je razpisanih 23.930 mest, prijavilo pa se je 20.061 kandidatov, 800 več kot lani. V prenosnem roku je svojo prijavo na drug program preneslo 1665 kandidatov, so sporočili z MIZŠ.

Preberi »

Ne zamudite roka za vpis v vrtec na Prevaljah

Vpis v Vrtec Prevalje (v enoti Vrtec Krojaček Hlaček in Vrtec Leše) bo potekal od 1. do 12. marca 2021. Vloga za vpis 2021/2022 je na voljo na spletni strani vrtca, v obeh enotah vrtca (pri oglasni deski pri vhodu) in v računovodstvu OŠ.

Preberi »

Starši in ravnatelji za začetek šolskega leta 1. septembra v razredih

Dobra dva tedna pred novim šolskim letom starši in ravnatelji še ne vedo, ali se bo pouk začel 1. septembra in kako bo potekal. Njihova želja je, da se pouk začne kot vsako leto v razredih. Za zdaj so na mizi štirje modeli. Več bo znanega prihodnji teden, ko se bodo ravnatelji sestali z ministrico in preučili vse možnosti šolanja.

Preberi »

Kacin glede okužb na Hrvaškem: Vlada bo ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je na Twitterju napovedal, da bo vlada ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti. “Nihče, ne otroci, dijaki, ne starši in učitelji ne bodo talci neodgovornih (nočnih) zabav,” je zapisal na podatke o številu primerov novega koronavirusa na Hrvaškem in vnosa okužb s Hrvaške v Slovenijo.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.