šolar

Digitalni boni tudi za osnovnošolce

Poslanci so se seznanili s predlogom zakona o spodbujanju digitalne vključenosti, ki med drugim prinaša vrednostne bone za nakup računalniške opreme. Prejeli jih bodo dijaki in študenti, če bo sprejeto dopolnilo koalicije, pa tudi učenci zadnjih treh razredov osnovne šole. Starejši od 55 let bodo bone lahko koristili za obisk tečajev.

Preberi »

Slovenjgraški šolarji hrvaškim sovrstnikom poslali paketke sreče

Kot smo že poročali, so takoj po uničujočem potresu na Hrvaškem tudi posamezniki na Koroškem pristopili k akciji zbiranja humanitarne pomoči za prizadete. Pobudnik akcije je Erih Berlič, ki je z zbiranjem stvari za pomoči potrebnim začel že 30. decembra. Prva pošiljka je že bila dostavljena na potresno območje na Hrvaško, druga pa je šla na pot danes.

Preberi »

V Slovenj Gradcu topel obrok za vse osnovnošolce, ne le tiste, ki imajo subvencionirano kosilo

Medtem ko so se na osnovnih šolah na pouk na daljavo za vse učence, kot to poteka od danes dalje, že nekaj časa pripravljali, pa Medtem ko so se na osnovnih šolah na pouk na daljavo za vse učence, kot to poteka od danes dalje, že nekaj časa pripravljali, pa se je danes kar nekaj ravnateljev ukvarjalo z organizacijo tople prehrane za tiste, ki so upravičeni do subvencioniranega kosila. Nekatere šole pa bodo možnost toplega obroka ponudile tudi drugim otrokom.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.