sodišče

Prihodnji teden na sodiščih: Samooklicani računalniški svetovni prvak od države zahteva milijon evrov

Na sodiščih je za prihodnjih teden sklicanih kar nekaj zanimivejših obravnav. Na ljubljanskem okrožnem sodišču bo stekla glavna obravnava v tožbi, v kateri samooklicani svetovni prvak v računalništvu Matjaž Rogelj od države zahteva več kot milijon evrov. Višje sodišče pa bo med drugim obravnavalo pritožbo na sodbo v zadevi Franca Šterbana.

Preberi »

Ob priznanju krivde Robertu Pevcu 20 let zapora za umor žene in nasilje v družini

Potem ko je s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde, je Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu danes 38-letnemu Robertu Pevcu izreklo enotno kazen 20 let zapora za umor žene maja letos, ki ga je storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, in za večmesečno nasilje v družini. Pevec je danes pred sodiščem dejal, da dejanje iskreno obžaluje.

Preberi »

Prihodnji teden na sodiščih: Začetek sojenja v aferi smejalni plin 

Po prazničnem in s številom sodnih obravnav okrnjenem tednu bodo sodni hodniki prihodnji teden spet bolj polni. Med drugim bo pred sodnika stopila šesterica obtoženih v aferi smejalni plin iz leta 2016. Gre za primer smrti bolnika v urgentnem centru šempetrske bolnišnice, ki je zaradi napačne montaže cevi namesto kisika dobil dušikov oksidul.

Preberi »

Slovenci naj bi bili vpleteni v prevaro na račun britanskega BBC

Neznanci so britansko medijsko korporacijo BBC oškodovali za 336.000 evrov, v pranje denarja pa naj bi bilo vpletenih tudi pet Slovencev. Na predobravnavnem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču so krivdo zanikali, tako da se konec novembra začenja sojenje, danes poročajo časniki.

Preberi »

Britanko, ki je obglavila prijateljico, obsodili na 34 let zapora

Britanska osteopatinja Jemma Mitchell, ki je junija lani v Londonu obglavila svojo prijateljico 67-letno Mee Kuen Chong, je bila v petek v Londonu obsojena na dosmrtno zaporno kazen oziroma vsaj 34 let zapora. Mitchellova je postala prva ženska, katere obsodbo so v živo prenašala po televiziji v Angliji in Walesu, poroča britanski BBC.

Preberi »

Gantar v zadevi Trenta ni priznal krivde, Janša ugovarjal zoper obtožnico

Na celjskem sodišču je danes potekal predobravnavni narok za nekdanjega direktorja Eurogradenj Klemna Gantarja za domnevno sporne posle z zemljišči v Trenti. Gantar krivde ni priznal. Predsednik SDS Janez Janša pa se naroka ni udeležil, saj krivde prav tako ni priznal in je podal ugovor na obtožnico. Zato zanj danes naroka niso opravili.

Preberi »

Dva vpletena v streljanje v ljubljanskem BTC priznala krivdo, tretji ne

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani poteka sodni postopek zoper trojico, vpleteno v lansko streljanje pred lokalom Kofi plac v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC. Na predobravnavnem naroku sta dva vpletena krivdo priznala in jima bo v ponedeljek izrečena sodba, tretji pa krivde na priznava in bo zoper njega steklo sojenje, poroča Večer.

Preberi »

Krklec ni priznal krivde za umor dveh pomočnikov sodnega izvršitelja

Na celjskem okrožnem sodišču je danes potekal predobravnavni narok za 66-letnega Branka Krkleca iz naselja Škofija na območju občine Šmarje pri Jelšah, ki mu tožilstvo očita umor dveh pomočnikov sodnega izvršitelja februarja letos. Krklec je na naroku povedal, da ne priznava krivde za omenjena umora. Sojenje naj bi se tako začelo 9. novembra.

Preberi »