SMUČARSKI SKOKI

Ema Klinec s svetovnim rekordom zmagala v Vikersundu

Slovenka Ema Klinec je v Vikersundu zmagala na prvi uradni tekmi smučarskih skakalk na letalnici. V prvi seriji je s 226 metri dosegla svetovni rekord in z 209,1 točke prepričljivo vodila. V finalu je imela tudi največjo daljavo serije, 223 m in s 414,7 točke zmagala z 41 točkami prednosti, slavila pa je tudi v točkovanju norveške turneje.

Preberi »

Ema Klinec na Holmenkollnu do druge zmage v karieri

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec (238,2 točke) je na drugi tekmi za svetovni pokal in norveško turnejo na Holmenkollnu dosegla drugo zmago v karieri. Že v soboto je bila druga, tokrat pa je slavila pred Avstrijko Chiaro Kreuzer (232,2) in Norvežanko Anno Odine Stroem (231,6).

Preberi »

Vse Slovenke uspešne v kvalifikacijah, Ema Klinec zmagovalka

Slovenka Ema Klinec (129,3) je zmagovalka kvalifikacij pred prvo posamično tekmo za svetovni pokal smučarskih skakalk v norveškem Oslu. Na Holmenkollnu je za dobrih šest točk ugnala Japonko Yuki Ito na drugem mestu. Tretja je bila Norvežanka Anna Odine Ström (122,1). Vseh pet Slovenk pa se je prebilo na prvo žensko tekmo na norveški turneji.

Preberi »

Timi Zajc svetovni prvak na veliki skakalnici v Planici 

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc (287,5 točke) je na domačem svetovnem prvenstvu v Planici na veliki napravi postal svetovni prvak. To je četrta zlata kolajna za Slovenijo v zgodovini nordijskih SP ter drugo odličje na tem prvenstvu. Srebro je osvojil Japonec Ryoyu Kobayashi (276,8), bron pa Poljak Dawid Kubacki (276,2).

Preberi »

Peter Prevc grdo padel na treningu

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je v drugi seriji uradnega treninga na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici grdo padel. Zdravniško osebje mu je takoj priskočilo na pomoč in ga s snežnimi sanmi odpeljalo v mobilno bolnišnico. Smučarska zveza Slovenije je sporočila, da je 30-letni skakalec pri zavesti.

Preberi »

Slovenska mešana ekipa do bronaste kolajne

Slovenska reprezentanca v postavi Ema Klinec, Nika Križnar, Timi Zajc in Anže Lanišek je na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih osvojila prvo medaljo na domačem svetovnem prvenstvu v Planici. Na srednji skakalnici je osvojila bronasto odličje. Zlato je pripadlo Nemcem, srebro pa Norvežanom.

Preberi »

Danes v Planici za medalje sprinterji in skakalke

Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici bodo danes znani prvi dobitniki medalj. Smučarke skakalke bodo imele pozno popoldne tekmo na srednji napravi, tekači in tekačice pa ob 14.30 finale sprinta v klasični tehniki.

Preberi »

Klinec in Prevc druga in tretja v Hinzenbachu

Slovenski smučarski skakalki Ema Klinec in Nika Prevc sta se na tekmi za svetovni pokal v avstrijskem Hinzenbachu uvrstili na oder za zmagovalke. Klinec (250,5) je končala na drugem, Prevc (248,2) pa na tretjem mestu. S 3,9 točke naskoka je zmagala domačinka in vodilna v skupnem seštevku Eva Pinkelnig.

Preberi »