škoda

Zaradi močnega vetra po državi obilo preglavic, tudi v prometu

Močan veter je danes povzročal obilo preglavic predvsem v severnem, vzhodnem, jugovzhodnem in osrednjem delu Slovenije. Veter je podiral drevesa, elektro in komunikacijske drogove ter odkrival strehe objektov. Zaradi podrtega drevja je bilo neprevoznih nekaj cest, zaradi vetra sta bili zaprti tudi smučišči na Krvavcu in Kaninu.

Preberi »

Na železniški postaji Preserje iztiril vagon, nastala večja škoda

Na železniški postaji Preserje je v nedeljo okoli 23. ure prišlo do iztirjenja zadnjega vagona tovornega vlaka, ko je ta prehajal z enega tira na drugega. Vagon je poškodoval železniško infrastrukturo. V dogodku ni prišlo do drugega ogrožanja in v njem ni bila poškodovana nobena oseba, nastala pa je večja škoda, so danes sporočili s policije.

Preberi »

V neurjih voda zalila več objektov

Popoldanska neurja so največ preglavic povzročila v občinah Nova Gorica in Radlje ob Dravi. V glavnem je šlo za močne nalive, tako da je meteorna voda zalila več objektov, je objavila uprava za zaščito in reševanje.

Preberi »

V Sij Metalu Ravne zaradi eksplozije nastalo za 10.000 evrov škode

V eksploziji, do katere je v družbi Sij Metal Ravne v ponedeljek okoli 3. ure prišlo pri odtekanju žlindre iz elektroobločne peči, je nastalo za 10.000 evrov škode, so danes sporočili iz Slovenske industrije jekla (Sij). Lažje poškodovani delavec, ki je bil na opazovanju v bolnišnici, je že doma.

Preberi »

Narasle vode 2. junija po državi po grobih ocenah povzročile za osem milijonov evrov škode. V popis škode vključenih 32 občin

Neurja z naraslimi vodami, ki so 2. junija prizadela del Slovenije, so po zbranih grobih ocenah v 32 občinah povzročila za osem milijonov evrov škode. Ker bo po prvih zbirnih ocenah škoda presegala 0,3 promile državnega proračuna, je Uprava RS za zaščito in reševanje izdala sklep o začetku ocenjevanja škode. V teku je zbiranje vlog oškodovancev.

Preberi »

Kmetijska ministrica si je v Slovenj Gradcu ogledala škodo po neurju (VIDEO in FOTO)

V četrtek so več delov države prizadela neurja z močnim vetrom in debelo točo, najhuje je bilo na vzhodnem delu države, in sicer v Celju z okolico, na Koroškem, Dolenjskem, v Zasavju in Kamniku. Prizadeta območja si sicer že ogledujejo kmetijske svetovalne službe v okviru KGZS, posledice neurja pa si danes ogleduje tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko, ki je obiskala tudi Koroško.

Preberi »

Policijsko poročilo, 20. 4. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 256 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih. 31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 13 s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru. S področja cestnega prometa poročajo o dveh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in šestnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat.

Preberi »