semafor

Vlada na današnji seji predvidoma tudi o načrtu covidnih ukrepov

Vlada se bo na današnji redni seji seznanila tudi z aktualnimi epidemiološkimi razmerami po državi in pretresala ukrepe. Glede na napovedi je pričakovati, da bo na predlog svetovalne skupine za covid-19 predvidoma obravnavala tudi t. i. semafor oziroma načrt ukrepov za obvladovanje epidemije covida-19.

Preberi »

Po spremenjenem semaforju sproščanja ukrepov pogoj prebolevnosti, cepljenja ali negativnega testa tudi v zeleni fazi

Vlada je skupaj s strokovno skupino spremenila načrt sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije covida-19, ki bo začel veljati s ponedeljkom. Ta med drugim predvideva, da bo tako v rumeni kot v zeleni fazi veliko sproščanja omogočeno prebolevnikom, cepljenim oz. testiranim. V državi so se postopno začeli uveljavljati ukrepi, določeni za rumeno fazo.

Preberi »

Vlada odločitev o dodatnem sproščanju ukrepov prestavila na četrtek. Tonin ob tem obljublja, da se bodo držali semaforja

Minister Matej Tonin je v oddaji 24ur zvečer dejal, da bodo odloki sprejeti jutri in da se bodo držali vsega, kar je pri oranžni fazi zapisano v vladnem semaforju. Tonin je še omenil, da se je vlada danes posvetovala s strokovnjaki, kako v skladu z načrti ukrepe za preprečevanje širjenja Covid-19 sproščati varno in kontrolirano.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.