rumena faza

Policijska ura vse do maja?

Na Institutu Jožef Stefan (IJS) navajajo, da epidemija covida-19 glede na število pozitivnih testov stagnira, po njihovi oceni je namreč reprodukcijsko število približno ena. Po njihovih napovedih bi lahko naslednjo, rumeno fazo sproščanja ob trenutnem razvoju epidemije ukrepov dosegli sredi maja.

Preberi »

Minister Počivalšek napovedal, kdaj bi lahko začeli odpirati terase gostinskih lokalov

V petek se je na obisku v Pomurju mudil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, ki se je srečal z nekaterimi od pomurskih županov. Seznanil se je z aktualno gospodarsko situacijo, župani pa so mu predstavili aktualne gospodarske projekte. Minister pa je spregovoril tudi o epidemioloških razmerah v Sloveniji in napovedih prehodov v rumeno in nato zeleno fazo glede na načrt sproščanja ukrepov, ki ga je pripravila vlada.

Preberi »

Na IJS napovedali, kdaj bi lahko v Sloveniji odpravili “policijsko uro”

Tedensko povprečje potrjenih okužb z novim koronavirusom znaša 884 na dan, medtem ko je ocenjeno reprodukcijsko število, ki kaže, na koliko ljudi okužbo prenese en okuženi z novim koronavirusom, 0,83, so izračunali na Institutu Jožef Stefan (IJS). Po njihovih ocenah bi ob trenutnih pogojih lahko v rumeno fazo prešli v začetku marca.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.