regija

Iz programa razvoja podeželja 7,4 milijona evrov za širokopasovna omrežja v koroški, podravski in pomurski statistični regiji

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v četrtek v uradnem listu objavilo drugi javni razpis za sofinanciranje gradnje širokopasovnih omrežij naslednje generacije kot odprtih komunikacijskih omrežij. Iz programa razvoja podeželja 2014-2020 je za ta namen v koroški, podravski in pomurski statistični regiji namenjenih 7,4 milijona evrov.

Preberi »

Koroška kmalu prva slovenska invalidom prijazna regija

Jutri bosta Geodetski inštitut Slovenije (GIS) in Beletrina pripravila spletni dogodek v okviru projekta Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi, ki ga financira Ministrstvo za infrastrukturo. Kot so zapisali organizatorji gre za enega najpomembnejših vseslovenskih projektov, namenjenih vključevanju ranljivih skupin v družbo, tako da se jim omogoči neovirano gibanje v posameznih občinah in med njimi. Posebna pozornost gre koroški, ki bo postala prva invalidom prijazna regija.

Preberi »

Koroški župani o podpori Koroškemu radiu in predstavitvi na Expu

Svet koroške regije se je danes seznanil z razmerami na Koroškem radiu, potem ko ta na programskem razpisu ministrstva za kulturo letos ni prejel sredstev. Sodelujoči župani so se strinjali, da se pripravi pismo podpore, glede sodelovanja z radiem pa se bodo občine odločale same. Župani so se seznanili tudi z načrti predstavitve regije na Expu.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.