raum AU

Živeti ustvarjalno(st)

Publikacija Živeti ustvarjalno(st), ki bo prvič predstavljena prav ta petek, 14. januarja ob 18. uri, povzema triletni projekt Živela ustvarjalnost!, ki so ga člani nevladne organizacije v javnem interesu raum AU izvajali v MO Slovenj Gradec.

Preberi »

V Slovenj Gradec prihajajo Plastosi, domišljijska bitja prihodnosti

“Plastos 2021: Laboratorij prihodnosti” je medsektorski, multimedijski, koprodukcijski projekt v organizaciji Galerije sodobnih umetnosti Art.Con, ki se je v ta namen povezala s Fakulteto za tehnologijo polimerov, Javnim podjetjem Komunala Slovenj Gradec, MOSG, društvom Skatepark Slovenj Gradec in nevladno organizacijo v javnem interesu raum AU.

Preberi »

S kulturo dialoga nad državljansko nemoč

Z letošnjim letom so pri raum AU, nevladni organizaciji v javnem interesu iz Slovenj Gradca, pričeli z izvajanjem pilotnega projekta na področju neformalnega političnega izobraževanja in aktivacije civilne družbe, imenovanega “Koroška demokratična postaja”. Zanj je društvu, znanem po številnih odmevnih družbeno-kulturnih projektih v zadnjem desetletju, uspelo pridobiti sredstva slovitega Active Citizens Fund (ACF) Islandije, Liechtensteina in Norveške, k sodelovanju pa so privabili tudi lokalne partnerje: Gimnazijo Slovenj Gradec, MOCIS, Mladinski svet Slovenj Gradec in Mladinski center Dravograd. Na širšo javnost, še posebej pa na občane Slovenj Gradca in ostale Korošce, se ekipa projekta obrača s prošnjo: rešite spletno anketo na naslovu www.1KA.si/raumAUanketa. Vsako mnenje šteje!

Preberi »

Nič ne ustavi ustvarjalnosti!

Pročelje HUB-a (habitat za razvoj profesionalne nevladne kulturne dejavnosti), kot stavbo bivše komunale imenujejo člani 12 nevladnih organizacij, ki tam ustvarjajo, je v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! postala galerija na prostem.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.