rajanje

Na pustni torek po državi številne povorke ter pokopi pusta

Pustne maske bodo po pustni soboti in nedelji na današnji pustni torek spet preplavile državo. Ponekod se bodo podale na karneval ali pustno povorko, nekatere večdnevne pustne prireditve pa bodo sklenili s tradicionalnim pokopom pusta. Na tak način bodo končali denimo 63. Kurentovanje na Ptuju in tradicionalno laufarijo v Cerknem.

Preberi »

Devetnajstletni Črnjan kljub epidemiji poskrbel, da je bilo v vasi olimpijcev na pustno soboto glasno in veselo

Pust, ki je čas norčij ter številnih karnevalov in pustnih povork, zaradi epidemije covida-19 ni takšen, kot smo ga vajeni. Zaradi protikoronskih ukrepov so vse prireditve prepovedane, pustovanja potekajo v prilagojenih oblikah, predvsem preko spleta. Koronavirus pa ni ustavil kurenta iz Črne na Koroškem, ki je kljub trenutnim razmeram poskrbel, da je bilo v vasi olimpijcev možno slišati glasno zvonjenje.

Preberi »

Koronavirus odnesel tudi Koroški pustni karneval. Letos bodo ob fotografijah obujali spomine

Pustne maske in norčije, rajanje in veseljačenje, dišeči krofi, slastne miške, topel čaj so prepoznavni znak največjega pustnega karnevala na Koroškem. Ker pa so trenutne epidemiološke razmere v državi organizatorjem onemogočile izvedbo že 43. Koroškega pustnega karnevala, so se le ti odločili, da bodo letošnje leto namenili obujanju spominov na pretekla leta, ko smo se lahko še množično družili in rajali v Kotljah.

Preberi »