pust

Pust v Vrtcu Ravne na Koroškem

”V Vrtcu Ravne na Koroškem se zavedajo, kako pomembno je ohranjati stare slovenske običaje, zato v času pusta pripravijo pestro dogajanje za naše najmlajše, starše in občane mesta,” je pestro pustno dogajanje predstavila Valentina Slemnik iz Vrtca Ravne na Koroškem in nadaljevala: ”Pričnemo že na pustno soboto, ko so se vse zaposlene, otroci in starši enot Levi devžej Kotlje in Ajda Javornik udeležili tradicionalne pustne povorke v Kotljah. Strokovne delavke v skupinskih maskah in otroci s svojimi starši popestrijo pustno povorko, občudujejo kurente in se na koncu okrepčajo s krofi in čajem.”

Preberi »

Na pustni torek po državi številne povorke ter pokopi pusta

Pustne maske bodo po pustni soboti in nedelji na današnji pustni torek spet preplavile državo. Ponekod se bodo podale na karneval ali pustno povorko, nekatere večdnevne pustne prireditve pa bodo sklenili s tradicionalnim pokopom pusta. Na tak način bodo končali denimo 63. Kurentovanje na Ptuju in tradicionalno laufarijo v Cerknem.

Preberi »

Na Ptuju največja mednarodna povorka v Sloveniji, v Cerknici bodo razveseljevali Butalci, v Cerknem laufarji

V številnih pustnih središčih bo na današnjo pustno nedeljo vrhunec prireditev. Na Ptuju na največji slovenski mednarodni povorki pričakujejo več deset tisoč obiskovalcev. V Cerknici se bo odvil karneval z značilnimi liki od Butalcev do coprnic Uršule in Lize, v Cerknem pa bodo v okviru tradicionalne laufarije Pustu prebrali obtožnico.

Preberi »

Dogodki