protest

V Ljubljani opoldne nov protestni shod kmetov

Opoldne bo pred poslopjem parlamenta v Ljubljani drugi protestni shod kmetov v zadnjem mesecu dni. Predstavniki kmetijskih organizacij pričakujejo udeležbo iz vse Slovenije, nekateri kmetje bodo pred DZ prispeli tudi s traktorji.

Preberi »

Poklicni gasilci bodo na protestnem shodu izrazili svoje nezadovoljstvo

Poklicni gasilci bodo danes pred poslopjem vlade pripravili protestni shod. Zahtevajo odpravo krivičnih plačnih nesorazmerij in pošteno vrednotenje svojega dela. Po napovedi sindikata se bodo najprej zbrali na Trgu republike nasproti parlamenta, sam protest z nagovori v Gregorčičevi ulici pa se bo začel ob 11. uri.

Preberi »

Štrukelj: Protestni shod pomočnikov in pomočnic vzgojiteljev je zadnje opozorilo pred ostrejšimi ukrepi

Protestni shod pomočnikov in pomočnic vzgojiteljev v vrtcih, ki bo 14. januarja v Ljubljani, je po besedah glavnega tajnika Sviza Branimirja Štruklja zadnje opozorilo pred ostrejšimi ukrepi. Kot je poudaril, je njihovo delo ovrednoteno nedostojno, saj povprečna plača ne dosega 80 odstotkov plače vseh zaposlenih v javnem sektorju z enako izobrazbo.

Preberi »

Zaposleni v Tušu za petek napovedujejo protest

Nezadovoljni z delovnimi pogoji in plačami se bodo zaposleni v trgovski družbi Tuš v petek dopoldne zbrali na protestnem shodu pred upravno stavbo podjetja v Celju. Vnovič nameravajo pozvati vodstvo, naj izpolni njihove zahteve, če se to ne bo zgodilo, so pripravljeni tudi stavkati.

Preberi »

Novinarji na RTVS bodo danes pripravili celodnevno opozorilno stavko. Napovedali so zatemnjene vsebine in protest

Novinarji na RTV Slovenija, združeni v koordinaciji novinarskih sindikatov zavoda, bodo danes z zaostritvijo stavkovnih aktivnosti sporočili, da s svojimi stavkovnimi zahtevami mislijo resno. Celodnevna opozorilna stavka bo trajala vseh 24 ur, v njenem okviru pa bodo potekali novinarska konferenca in zbor delavcev ter shod za javno RTV.

Preberi »