Proslava

Na Kuharjevih dnevih v Kotljah tradicionalni pohod in proslava

Tudi letos se v Kotljah v Občini Ravne na Koroškem spominjajo bratov Kuhar – Alojza, Ivana, Avgusta in Lovra, ki so pustili pomemben pečat v lokalnem in tudi širšem prostoru. Letošnji Kuharjevi dnevi danes prinašajo tradicionalni pohod po Vorančevi poti, ki se je začel ob 9. uri, in proslavo, ki bo ob 18. uri v večnamenski dvorani v Kotljah.

Preberi »

Na Trotovem vrhu in pri spomeniku na Rimskem vrelcu pripravili spominski slovesnosti (VIDEO in FOTO)

Na Trotovem vrhu na Strojni je danes po enoletnem premoru potekala sicer že tradicionalna slovesnost v spomin padlim borcem Koroškega odreda. Predvsem so se udeleženci proslave spomnili padlega sekretarja OF Alojza Kompana Žnidaršiča, rudarja iz Črne na Koroškem, ter hudo ranjenega Lipija Kolenika iz Pliberka. Dogodek pa je bil med drugim posvečen tudi koroškemu kulturnemu delavcu Mitji Šipku. Spomnili pa so se tudi v decembru 2019 umrlega Karola Polanca, ki je dolga leta organiziral to prireditev in množično srečanje ljudi na Trotovem vrhu.

Preberi »

Ob 30-letnici spopada na Holmcu osrednja slovesnost ob dnevu policije. Na Prevaljah na voljo priložnostni poštni žig in ovojnica, na ogled tudi filatelistična razstava

Na nekdanjem mejnem prehodu Holmec bo zvečer potekala osrednja slovesnost ob dnevu policije in ob 30-letnici delovanja policije v samostojni Sloveniji. Slavnostni govornik bo predsednik republike Borut Pahor, udeležence pa bosta nagovorila tudi generalni direktor policije Anton Olaj in minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.