Proslava

Na Trotovem vrhu in pri spomeniku na Rimskem vrelcu pripravili spominski slovesnosti (VIDEO in FOTO)

Na Trotovem vrhu na Strojni je danes po enoletnem premoru potekala sicer že tradicionalna slovesnost v spomin padlim borcem Koroškega odreda. Predvsem so se udeleženci proslave spomnili padlega sekretarja OF Alojza Kompana Žnidaršiča, rudarja iz Črne na Koroškem, ter hudo ranjenega Lipija Kolenika iz Pliberka. Dogodek pa je bil med drugim posvečen tudi koroškemu kulturnemu delavcu Mitji Šipku. Spomnili pa so se tudi v decembru 2019 umrlega Karola Polanca, ki je dolga leta organiziral to prireditev in množično srečanje ljudi na Trotovem vrhu.

Preberi »

Ob 30-letnici spopada na Holmcu osrednja slovesnost ob dnevu policije. Na Prevaljah na voljo priložnostni poštni žig in ovojnica, na ogled tudi filatelistična razstava

Na nekdanjem mejnem prehodu Holmec bo zvečer potekala osrednja slovesnost ob dnevu policije in ob 30-letnici delovanja policije v samostojni Sloveniji. Slavnostni govornik bo predsednik republike Borut Pahor, udeležence pa bosta nagovorila tudi generalni direktor policije Anton Olaj in minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Preberi »

Počivalšek: Slovensko odporništvo nas je ohranjalo skozi zgodovino

Na Mali Gori pri Ribnici je popoldne potekala državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju. Slavnostni govornik, gospodarski minister Zdravko Počivalšek je poudaril, da danes izražamo spoštovanje slovenskemu odporništvu, ki nas je ohranjalo skozi zgodovino. Ozrl se je tudi v sedanji trenutek in ocenil, da je čas za široko razvojno fronto.

Preberi »

Pred jutrišnjim praznikom so na Ravnah pripravili slovesnost s položitvijo venca k spomeniku NOB (VIDEO in FOTO)

Zveza združenj borcev NOB ob letošnji 80. obletnici oz. dnevu upora proti okupatorju pripravlja vrsto dogodkov. Osrednja spominska slovesnost v organizaciji ZZB bo danes zvečer v spletni obliki. Praznika pa so se danes na Ravnah spomnili tudi v Združenju borcev za vrednote NOB Mežiške doline, kjer so pripravili kratko slovesnost in položili venec k spomeniku NOB. Prisotne je nagovoril predsednik Združenja borcev za vrednote NOB, občinske organizacije Ravne na Koroškem, Maksimilijan Večko.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.