podelitev

V Dravogradu podelili nagrade za najboljša likovna in literarna dela ter filme na temo “Naravne in druge nesreče –Pomoč potrebujemo vsi” (FOTO)

Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Slovenj Gradec, je organizirala prireditev ob razglasitvi rezultatov regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela ter filme v šolskem letu 2022/2023, na temo »Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi« s podelitvijo nagrad letošnjim nagrajencem natečaja. Prireditev je potekala danes, 12. aprila 2023, ob 11. uri v prostorih telovadnice Osnovne šole Neznanih talcev Dravograd.

Preberi »

Med dobitniki priznanj tudi pripadniki iz koroških civilnih zaščit

Leta 1992 je Vlada Republike Slovenije 1. marec razglasila za dan civilne zaščite. Ta dan bi naj opominjal ljudi, kakšno vlogo ima civilna zaščita, kako življenjsko pomembna je pri spopadanju z vsemi vrstami nesreč in katastrof ter kako pomembni sta mednarodna pomoč in solidarnost tudi na tem področju.

Preberi »

Radlje ob Dravi najlepše in najbolj gostoljubno manjše mesto

Na Dnevih slovenskega turizma v Laškem je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022, vseslovenskega tekmovanja v urejenosti in gostoljubnosti, ki je letos potekalo pod sloganom, kjer je Zdravje doma. Slovenija je namreč tudi država, v kateri velik pomen namenjamo zdravemu načinu življenja in načelom trajnostne interakcije z naravo.

Preberi »

Praznični teden za Podgorčane: Zaključili s pomembnimi investicijami, pripravljajo tudi tradicionalno prireditev »Furmani po cest’ peljajo« (FOTO)

Vaška skupnost Podgorje je v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec včeraj pripravila priložnostno prireditev ob postavitvi nove informativne table in končanih investicijah pri domačiji Umek. Dogajanje je popestril pevski zbor Vzgojno varstvenega zavoda Slovenj Gradec, enote Podgorje – Škrat Bučko, zapela pa je tudi podgorska Vokalna skupina Kim.

Preberi »

Skupen števec Varno na kolesu obrnil več kot 66.000 km

Tudi letošnji maj mineva v znamenju programa Varno na kolesu, ki že 10. leto zapored širi sporočilo o pomenu varnosti kolesarjev v prometu in spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu. V letošnjem šolskem letu je približno 4.000 sodelujočih učencev v sklopu ene izmed razpisanih nalog zbralo 66.210 km.

Preberi »