plastika

Na Hrvaškem prepovedali plastične izdelke za enkratno uporabo, kot so jedilni pribor, slamice in palčke za ušesa

Hrvaški parlament je z današnjim sprejetjem zakona o ravnanju z odpadki v zgodovino poslal plastične izdelke za enkratno uporabo, kot so jedilni pribor, slamice in palčke za ušesa. Med drugim bodo od začetka prihodnjega leta prepovedali tudi uporabo lahkih plastičnih vrečk. Opozicija opozarja, da bo zakon podražil komunalne storitve.

Preberi »

FTPO uspešno izvedla še eno mednarodno konferenco. Skupno so gostili več kot 50 udeležencev iz 18 različnih držav

Uspešno se je končala že druga dvodnevna mednarodna konferenca FTPO – Plastic gears na temo plastičnih zobnikov (FTPO Conference 2021- Plastics gears), ki je potekala 17. in 18. junija 2021 v Slovenj Gradcu. Konferenca je bila organizirana kot hibridna, z udeležbo v Slovenj Gradcu in z dostopnostjo preko spletnega mesta z uporabo aplikacije MS Teams. Konferenca je požela velik uspeh, saj se je konference udeležilo skupno več kot 50 udeležencev iz 18 različnih držav.

Preberi »

Novartis tudi v Sloveniji umika PVC iz sekundarne in terciarne ovojnine

Lek, ki je del Novartisa, je že trinajstič prejel mednarodni certifikat Program odgovornega ravnanja® – POR za za skrbno ravnanje in stalne izboljšave pri varovanju zdravja, varnosti pri delu ter varstvu okolja. Na pakirni liniji na proizvodni lokaciji na Prevaljah so že odstranili PVC iz vse sekundarne in terciarne ovojnine, njegovo nabavo je prekinila tudi ljubljanska enota Aseptični izdelki, druge enote v Sloveniji ga v ta namen ne uporabljajo. V Novartisu iščejo nadomestne rešitve tudi za PVC v primarni ovojnini.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.