PKP7

V petek izplačila nekaterih solidarnostnih dodatkov

Nakazilo za vse prejemnike solidarnostnega otroškega dodatka, dodatka za nego otroka in dodatka za veliko družino bo izplačano v petek, 29. 1. 2021. Za tiste, ki so oddali vlogo preko e-uprave, ker niso prejemniki otroškega dodatka in upravičence do pomoči ob rojstvu otroka, pa 31. 3. 2021, so sporočili z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Preberi »

V Skupini SIJ s hitrimi testi potrdili nekaj posamičnih primerov okužb. Skladno s PKP7 bodo zaposlenim izplačali krizni dodatek

Številni podjetja so ta teden začela s prostovoljnimi testiranji na novi koronavirus s hitrimi antigenskimi testi. Med drugim ga izvajajo tudi v proizvodnih družbah Skupine SIJ. V nekaterih družbah Skupine SIJ poleg številnih ukrepov za zajezitev epidemije covid-19 izvajajo sicer tudi merjenje temperature. Kot so potrdili za Koroške Novice, pa bodo skladno s PKP7 zaposlenim ob plači za mesec december izplačali še krizni dodatek.

Preberi »

DZ preprečil možnost referenduma o sedmem protikoronskem zakonu

DZ je danes sklenil, da razpis zakonodajnega referenduma o sedmem protikoronskem zakonu ni dopusten. Sprejemu sklepa so nasprotovali poslanci dela opozicije, ki so vnovič opozarjali, da zakon ob sicer koristnih ukrepih za blažitev posledic epidemije covida-19 vsebuje tudi določbe, ki s tem niso povezane. Zakon je že objavljen tudi v uradnem listu.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.