otroški dodatek

Pri izplačilu več dodatkov prihaja do zamud

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti obvešča javnost, da zaradi tehničnih težav pri izvrševanju plačil prihaja do zamud pri nakazilu nekaterih dodatkov, tudi otroškega, na račune upravičencev. Na ministrstvu pričakujejo, da bodo izplačani v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 24 ur.

Preberi »

Otroški dodatek, državna štipendija in denarna socialna pomoč bodo višji 

Meje dohodkov za letne pravice iz javnih sredstev, tako za otroški dodatek, državno štipendijo, znižano plačilo vrtca ter subvencijo malice in kosila, se zvišujejo za 4,9 odstotka. Prav tako bodo višji otroški dodatek, državna štipendija in denarna socialna pomoč ter prag za upravičenost do denarne socialne pomoči, navaja ministrstvo za delo.

Preberi »

Materialni položaj družine bi se po novem ugotavljal zgolj na podlagi dohodkov. Spreminja se definicija primerne zaposlitve

Predlagane rešitve, ki jih je ministrstvo za delo danes dalo v javno razpravo, naj bi denimo omogočile, da bi bila socialnovarstvena ureditev bolj pregledna, a hkrati tudi bolj učinkovita, tako da bi rešitve v njej dosegle svoj namen. Podoben cilj imajo rešitve, ki so prav tako v javni razpravi od danes in se nanašajo na družine in trg dela.

Preberi »

Se nam kmalu obeta univerzalni otroški dodatek?

Po poročanju osrednjega mariborskega spletnega medija Maribor24.si na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti preučujejo možnosti uvedbe univerzalnega otroškega dodatka. Kot so zapisali je v tem

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.