otrok s posebnimi potrebami

Na Čečovju nasprotujejo bivalni enoti CUDV. Prebivalci naselja vložili upravni spor

Starši oseb z motnjo v duševnem razvoju iz društva Sožitje so na naše uredništvo naslovili izjavo za javnost, s katero želijo sporočiti javnosti, kako so prizadeti in ogorčeni, kako lahko civilna iniciativa vpliva na njihova življenja in na življenja njihovih “otrok”, oseb s posebnimi potrebami, saj so dosegli, da se na eni izmed lokacij na Ravnah na Koroškem, na Čečovju, ne bo gradila bivalna enota, ki je bila načrtovana v sklopu projekta Deinstitucionalizacije, ki poteka pod okriljem CUDV Črna na Koroškem in pristojnim ministrstvom, ki je zagotovilo črpanje evropskih sredstev. CUDV Črna se namreč trudi, da bi čim več svojim uporabnikom zagotovila boljše življenjske razmere kot jih imajo v stari rumeni hiši v Črni, saj je bila stavba z odločbo inšpekcije označena kot neprimerna, so zapisali.

Preberi »

Matični odbor soglasno za višje nadomestilo staršev otrok s posebnimi potrebami, za 13. maj kot nov državni praznik premalo podpore

Pristojni parlamentarni odbor je danes soglasno potrdil predlog spremembe zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki predvideva dvig nadomestila za izgubljeni dohodek staršev otrok s posebnimi potrebami. Za novelo zakona, s katero bi kot nov državni praznik določili 13. maj, pa na odboru ni bilo zadostne podpore.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.