operacija

Tina Robnik uspešno prestala prvo od treh operacij noge

Slovenska alpska smučarka Tina Robnik, ki se je huje poškodovala v torek med pripravami v Kranjski Gori, je uspešno prestala prvo operacijo desne noge v ljubljanskem kliničnem centru. Kot je Robnik objavila na Instagramu, so ji med posegom naravnali golenico in fiksirali koleno z zunanjim fiksaterjem.

Preberi »

Težavno zagotavljanje kadra in prostora za operacije necovidnih bolnikov

Zaradi velike obremenjenosti intenzivnih enot s covidnimi bolniki imajo bolnišnice težave z zagotavljanjem kadra in prostora za operacije ostalih bolnikov. Težava je predvsem izpad ustrezno usposobljenega kadra, ki je bil premeščen na covidne oddelke. Bolniki zato čakajo na operacije, včasih tudi predolgo, opozarjajo v UKC Maribor.

Preberi »

V UKC Ljubljana prvič presadili pljuča pri otroku

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so v noči na soboto presadili pljuča 14-letni deklici s cistično fibrozo. To je bila prva presaditev pljuč pri otroku v UKC Ljubljana. Poseg je trajal od 23. do 8. ure, deklica pa je že drugi dan po posegu samostojno zadihala z novimi pljuči in se odlično počuti, so sporočili iz UKC Ljubljana.

Preberi »

Luka Basi na operaciji vida

Koroški pevec Luka Basi se je odločil za poseg s katerim mu bodo odstranili dioptrijo. Operacijo po metodi vstavitve ICL leč lahko v živo spremljate

Preberi »