okrogla miza

Turizem kot priložnost in steber razvoja v Občini Ravne

V okviru priprave strateškega dokumenta Strategije razvoja in trženja turizma v Občini Ravne na Koroškem za obdobje od 2023 do 2030 je včeraj potekala okrogla miza s ključnimi deležniki na področju turizma v občini. To je bila ena izmed pomembnih aktivnosti v okviru prve izmed faz projekta, poglobljene analize stanja turizma v občini Ravne. S tem je zaokrožila ostale aktivnosti v tem vsebinskem sklopu, med drugim analizo temeljnih turističnih kazalnikov, izvedbo poglobljenih individualnih intervjujev s ključnimi deležniki na področju turizma v občini in regiji ter spletne ankete, namenjene lokalnemu prebivalstvu in lokalnim turističnim ponudnikom.

Preberi »

Minister za digitalno preobrazbo obljubil odpravo belih lis v Mežiški dolini

Mežiško dolino je danes obiskal minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič, ki je sodeloval na okrogli mizi z naslovom Digitalizacija – priložnost za pospešen razvoj Mežiške doline. Z njim so razpravljali Bogomir Auprih, generalni direktor TAB d.d. ki je eno izmed največjih podjetij v Evropi na področju akumulatorskih baterij, Romana Lesjak, županja občine Črna na Koroškem, ter Mojca Erjavec, vodja kabineta ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Kot gost pa je spregovoril in podal pobude za boljši razvoj Mežiške doline tudi Dušan Krebel, župan občine Mežica.

Preberi »

Koroška, kdo si? tudi letos, a prek spleta

Tudi v tem “korona letu” so v KMKC Kompleks izvedli preko 80 različnih dogodkov, zadnji mesec v letu pa je rezerviran za festival Koroška, kdo si?, ki beleži svoj začetek v letu 2017, letos pa se je zaradi vsem znane situacije preselil na splet.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.