odličje

Slovenski kuharji se iz Svetovnega kulinaričnega prvenstva vračajo z odličjem. Med njimi tudi kuhar iz znane koroške gostilne

V Luksemburgu se je včeraj končalo Svetovno kulinarično prvenstvo Villeroy & Boch, na katerem je Slovenija nastopila v elitni kategoriji članskih reprezentanc in v izjemni konkurenci za svoj nastop prejela srebrno priznanje. Največje svetovno kulinarično tekmovanje s 50-letno tradicijo se vsaka štiri leta odvija v okviru sejma Expogast, v petih dneh, od 26. do 30. novembra, ga je obiskalo več kot 50 tisoč obiskovalcev, v številnih disciplinah pa se je pomerilo več kot 3000 kuharjev.

Preberi »

Kadeti in kadetinje JK Acron Slovenj Gradec v Litvi do treh odličij

Minuli vikend so se judoisti in judoistke JK Acron Slovenj Gradec v Litvi udeležili mednarodnega turnirja Kaunas Open 2022, v spomin Žygimantasu Rybinasu. Na tekmovanju, kjer je nastopilo več kot 300 judoistov in judoistk iz 12 držav, so Korošci odlično nastopili in se domov vrnili s 3 medaljami.

Preberi »

Mladi koroški judoisti do številnih odličij in novih izkušenj na Pokalu Krškega

V soboto, 4. 6. 2022, je na Pokalu Krškega nastopilo 172 tekmovalcev iz 24 klubov. V starostni kategoriji do 14 let je nastopila tudi številčna koroška ekipa 15 judoistov in judoistk. Predstavniki JK Acron Slovenj Gradec in JK Ravne so se odlično odrezali in skupaj osvojili 12 kolajn, predvsem pa so nabirali nove izkušnje ter poskušali izboljšati svoj judo.

Preberi »

Mladi koroški judoisti do osemnajstih odličij na pokalu Guštanj

Včeraj je na Ravnah na Koroškem potekal 14. tradicionalni pokal Guštanj Open 2022. Tekmovanja se je udeležilo 234 tekmovalcev iz 34 klubov iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Ukrajine in Slovenije. Koroški judoisti in judoistke, nastopilo jih je kar 51, so skupaj osvojili kar 18 odličij.

Preberi »

Fužinarjevi plavalci na Slovaškem do novih odličij

Slovenski plavalci se od velike nagrade Slovaške v plavanju poslavljajo s še šestimi zmagami. Vnovič je prepričala plavalka Olimpije Neža Klančar, ki je bila najboljša na 50 m delfin (26,75) in 100 m prosto, kjer je s 55,19 dosegla tudi nov rekord tekmovanja. Drugo mesto je v tej disciplini s 55,61 zasedla Ravenčanka Janja Šegel.

Preberi »

Najboljši med prideluje Srečko Verdinek iz Podvelke

Srečko Verdinek iz občine Podvelka je lani dosegel izjemen uspeh. Na ocenjevanju v Gornji Radgoni je za gozdni med dobil najvišjo oceno med vsemi udeleženci in osvojil priznanje prvak vrste. Temu je sledil še večji uspeh, saj je hkrati osvojil nagrado šampion vseh ocenjenih sort. “Že vrsto let čebelarji iz občine Podvelka dosegajo izjemne rezultate, tokrat pa lahko s ponosom povemo, da imamo najboljši med,” so ob njegovem uspehu zapisali na spletni strani občine.

Preberi »