odbor

Odbor za izobraževanje za celovit paket ukrepov pomoči občinam glede vrtcev

Odbor DZ za izobraževanje je danes na zahtevo NSi razpravljal o povišanju cen programov vrtcev zaradi dviga stroškov dela. Sprejel je sklep, s katerim vladi predlaga pripravo celovitega paketa ukrepov pomoči občinam, zasebnim vrtcem s koncesijo in z javno veljavnim programom, s katerim bi pokrili dvig stroškov dela, nastalih po 1. januarju.

Preberi »

Glavni odbor Sviza znova poziva zaposlene k cepljenju. Od ministra za zdravje zahteva opravičilo, od ravnatelja OŠ Prebold pa pričakuje odstop

Glavni odbor Sviza je na izredni seji zaposlene znova pozval k cepljenju proti covidu-19 in sprejel stališče, da mora biti samotestiranje obvezno, je povedal glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj. Kritiziral je vlado glede navedb o nizki precepljenosti učiteljstva, kar po njegovih besedah ne drži. Ravnatelja OŠ Prebold so pozvali k odstopu.

Preberi »

Matični odbor soglasno za višje nadomestilo staršev otrok s posebnimi potrebami, za 13. maj kot nov državni praznik premalo podpore

Pristojni parlamentarni odbor je danes soglasno potrdil predlog spremembe zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki predvideva dvig nadomestila za izgubljeni dohodek staršev otrok s posebnimi potrebami. Za novelo zakona, s katero bi kot nov državni praznik določili 13. maj, pa na odboru ni bilo zadostne podpore.

Preberi »

Kritje fiksnih stroškov že pri 30-odstotnem padcu prihodkov

Država bo z delnim kritjem fiksnih stroškov priskočila na pomoč podjetjem že v primeru upada prihodkov za 30 odstotkov. Tako je odločil odbor DZ za finance, ki je danes dokončal glasovanje o velikem številu vloženih dopolnil k predlogu šestega protikoronskega zakona. DZ ga bo potrjeval v sredo.

Preberi »