obisk

“Dan za spremembe” v Domu starejših na Fari Prevalje je obiskal tudi minister Maljevec

Dom starejših na Fari Prevalje je to soboto, 15.04.2023, v okviru vseslovenske prostovoljske akcije »Dan za spremembe«, ki jo že vrsto let pripravlja Slovenska filantropija, pripravil čudovit dan za vse stanovalce Doma. Namen akcije je bil spodbujati ljudi, da aktivno pristopijo k spreminjanju potreb določene skupnosti in k širjenju solidarnosti med ljudmi.

Preberi »

Avstrijski predsednik in predsednica DZ tudi o slovenski manjšini v Avstriji

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je danes sprejela avstrijskega predsednika Alexandra Van der Bellna. V pogovoru je izpostavila, da slovenska stran zelo ceni že izpolnjene zaveze Avstrije glede slovenske manjšine, in izrazila željo po nadaljnji krepitvi manjšinskih pravic. Van der Bellen je priznal, da so na tem področju še odprta vprašanja.

Preberi »

Premier Janša v četrtek in petek v Ukrajino

Premier Janez Janša bo v četrtek in petek obiskal Ukrajino, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. V okviru delovnega obiska se bo srečal s premierjem Denisom Šmigalom in predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Janša je skorajšnji obisk v Kijevu napovedal po pogovoru z ukrajinskim premierjem sredi meseca.

Preberi »

Dogodki