obisk

Premier Janša v četrtek in petek v Ukrajino

Premier Janez Janša bo v četrtek in petek obiskal Ukrajino, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. V okviru delovnega obiska se bo srečal s premierjem Denisom Šmigalom in predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Janša je skorajšnji obisk v Kijevu napovedal po pogovoru z ukrajinskim premierjem sredi meseca.

Preberi »

Prvi program Radia Slovenija na Ravnah na Koroškem

S prvo terensko oddajo v novem letu se ekipa Prvega programa Radia Slovenija, v sredo, 12. januarja 2022, odpravlja na Ravne na Koroškem. Gostovali bodo v gospodarskem središču regije, ki jih zaznamuje štiristoletna jeklarska tradicija. Letos pa zaznamujejo tudi 70. obletnico mesta. V vami bodo Metka Pirc, Jure K. Čokl in Rok Valenčič.

Preberi »

V bolnišnicah zaradi zaostrovanja epidemije prepovedujejo obiske

V Splošni bolnišnici Celje so zaradi slabšanja epidemiološke situacije in skokovitega naraščanja števila okuženih z novim koronavirusom prepovedali obiske bolnikov. Do preklica bodo pod določenimi pogoji dovoljeni le obiski kritično bolnih, porodnic in otrok, so sporočili s celjske bolnišnice.

Preberi »

SB Slovenj Gradec nekoliko sprostila pogoje glede obiskov bolnikov. Obiskovalci morajo izpolnjevati pogoj PCT

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so nekoliko sprostili omejitve pri obiskih bolnikov. Od 14. julija so dovoljeni obiski svojcev bolnikov, ki so v bolnišnični obravnavi več kot sedem dni. Za 15 minut jih lahko vsak delovni dan obišče ena zdrava osebe, ki pa mora izpolnjevati pogoj preboleli, cepljeni ali testirani (PCT), so sporočili iz bolnišnice.

Preberi »

Poklukar: Ugodne epidemiološke razmere dajejo lažen občutek varnosti

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes v okviru nacionalne kampanje Nalezimo se dobrih navad – cepimo se v Laškem ocenil, da so razmere glede novega koronavirusa v Sloveniji resne. Občutek varnosti, ki smo ji priča v teh dneh na podlagi ugodnih epidemioloških številk, namreč po ministrovih besedah ne prinaša varne jeseni.

Preberi »

Šarec obiskal Koroško z namenom, da iz prve roke sliši, kakšni so problemi in kakšno je stanje v regiji

Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec je danes obiskal Koroško, kjer se je srečal s predstavniki GZS – Koroške gospodarske zbornice in vseh štirih Območnih obrtno – podjetniških zbornic Koroške. Na obisku se je srečal tudi z vodji lokalnih odborov in občinskimi svetniki stranke LMŠ na Koroškem. Trenutno je največ težav zaradi epidemije in z zaprtjem nekaterih dejavnosti, težave se pojavljajo tudi v zvezi z vračanjem državne pomoči, je v izjavi za medije dejal Šarec.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.