nevarnost

Velika nevarnost snežnih plazov tudi na Koroškem

V naših gorah je v preteklem tednu zapadla znatna količina snega, kar je močno povečalo verjetnost snežnih plazov. Razmere so zelo resne tudi na koroških gorah, zato planinska društva in gorsko reševalne službe pozivajo k veliki previdnosti.

Preberi »
Plaz na Prevaljah

Ob večjih količinah padavin povečana nevarnost zemeljskih plazov

Ob napovedanih večjih količinah padavin, te so minulo noč zajele vso državo, Geološki zavod Slovenije opozarja na povečano nevarnost pojavljanja zemeljskih plazov v zahodni, južni in osrednji Sloveniji, lahko tudi drugje. Tudi Arso je zaradi dežja za južno polovico države izdal oranžno vremensko opozorilo. Meteorne vode ponekod povzročajo težave.

Preberi »

Previdno. Na plano so spet prišli za psa izredno nevarni močeradi

V deževnih pomladnih dneh se lahko na sprehodih srečamo z močeradi, ki so za ljudi povsem nenevarni, za psa pa pogosto usodni. Strup sicer pršijo le takrat, ko se počutijo ogrožene, psi pa so do njih po večini previdni, saj jih svarilne barve opozarjajo na nevarnost. Previdnost pa vseeno ni odveč.

Preberi »

Vozniki naj vožnjo prilagodijo razmeram na cestah, prihaja tudi do zdrsov

Zaradi nizkih temperatur se ponekod po državi pojavlja možnost poledice, poroča prometnoinformacijski center. Na širšem območju Šentjurja in relaciji Šentjur-Dobje je več voznikov poročalo o spolzkem cestišču, tri vozila so zapeljala z vozišča, so sporočili s Policijske uprave Celje, kjer voznike opozarjajo, naj vožnjo prilagodijo razmeram.

Preberi »

Dogodki