nasilje

Vsak peti otrok poroča o težavah z vrstniki in vsak peti o težavah v družini

Telefon za otroke in mladostnike Tom telefon ob mednarodnem dnevu otroških telefonov začenja akcijo Tom potuje, otroke obiskuje!, ki se je je lani udeležilo 193 osnovnih šol. Vsak peti otrok poroča o težavah z vrstniki, vsak peti o težavah v družini, vsak osmi pa trpi psihične težave, je za STA povedala njegova strokovna sodelavka Sandra Murk.

Preberi »

Za otroke s težavami v odraščanju 22 socialnovarstvenih programov

Pred današnjim dnevom kulture nenasilja in strpnosti v slovenskih šolah je ministrstvo za delo objavilo, kaj centri za socialno delo (CSD) nudijo otrokom in mladostnikom, ter predstavilo programe v podporo družini, socialnovarstvene programe, krizne centre in programe v podporo družinam. Za otroke s težavami je 22 socialnovarstvenih programov.

Preberi »

Po strelskih napadih v Srbiji v kritičnem stanju trije ranjeni

Po dveh strelskih napadih v Srbiji v minulem tednu so v kritičnem stanju trije ranjeni od devetih, ki so še vedno v bolnišnici. V smrtni nevarnosti pa je še vedno deklica, ki jo je v streljanju 3. maja v beograjski osnovni šoli ranil v glavo 13-letni učenec šole, je v sredo sporočil direktor beograjskega kliničnega centra Milika Ašanin.

Preberi »

V Srbiji bodo pokopali prve žrtve napadov

V Srbiji, kjer se nadaljuje tridnevno žalovanje, bodo danes pokopali prve od skupno 17 smrtnih žrtev dveh strelskih napadov, ki sta v sredo in četrtek pretresla državo. Na srbskem veleposlaništvu v Ljubljani je tudi danes odprta žalna knjiga.

Preberi »

Luka Dončić bo plačal pogrebe žrtev beograjskega streljanja

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v četrtek prek družbenih omrežij sporočil, da ga je smrtonosen strelski napad na beograjski osnovni šoli, ki ga je izvedel 13-letni učenec, močno pretresel. Zato se je odločil, da bo kril stroške pogreba žrtev in plačal tudi za psihološko svetovanje družinam žrtev, sošolcem in prizadetemu osebju.

Preberi »

Negovalko starejših ovadili zaradi tatvin in nasilništva

Kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper 65-letno Izolanko, ki je osumljena velikih tatvin in nasilništva. Kot osebna negovalka več starejših oskrbovancev naj bi zlorabljala njihovo nemoč in jim ukradla nakit ter denar. Najmanj v enem primeru naj bi bila do oskrbovanke nasilna, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Preberi »