napad

V Kanadi v morilskem pohodu številni mrtvi in ranjeni

V bližini odročne staroselske skupnosti v kanadski provinci Saskatchewan je bilo v nedeljo v morilskem pohodu ubitih najmanj deset ljudi, še vsaj 15 je ranjenih, poročajo tuje tiskovne agencije. Policija osumljenca za napade, moška stara 30 in 31 let, ki sta žrtve zabodla, še išče. Motiv za napad ni znan.

Preberi »

V Mariboru 20-letno dekle po napadu z nožem v kritičnem stanju

V mestnem parku v središču Maribora naj bi v noči na nedeljo prišlo do prepira, v katerem je 22-letnik z ostrim predmetom, domnevno z nožem, hudo poškodoval 20-letnico. Ta je zdaj v kritičnem stanju v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, poroča spletni Večer. Policisti naj bi osumljenca že prijeli, uradnih informacij pa za zdaj ni.

Preberi »

Policija in ministrstvo za obrambo ta teden tarči hekerskega napada

Ministrstvo za obrambo in policija sta bila v četrtek zjutraj tarči hekerskega napada. To je danes najprej poročal portal 24ur.com, sklicujoč se na neuradne informacije, v policiji pa so napad za portal N1 pozneje uradno potrdili. Okuženih naj bi bilo le nekaj računalnikov. Na obrambnem ministrstvu naj bi medtem napad prestregli.

Preberi »

Vojna v Ukrajini divja že pol leta

Mineva natanko šest mesecev, odkar je ruski predsednik Vladimir Putin 24. februarja začel invazijo na Ukrajino z besedami, da gre za posebno vojaško operacijo “za demilitarizacijo in denacifikacijo” zahodne sosede. Hkrati Ukrajina danes obeležuje 31. dan neodvisnosti, oblasti pa svarijo, da bo Rusija poskusila storiti “nekaj posebej krutega”.

Preberi »

Po smrtonosnih napadih morskega psa v Egiptu zaprli več plaž

Napad morskega psa nedaleč od obale letovišča Sal Hašiš pri Hurgadi je bil konec tedna usoden za dve ženski, navedbe egiptovskega ministrstva za okolje navaja francoska tiskovna agencija AFP. Guverner regije Rdeče morje Amr Hanafi je že v petek odredil zaprtje vseh plaž za tri dni, poročajo tiskovne agencije.

Preberi »

Vojna na vzhodu Ukrajine se stopnjuje

Ruska vojska je v ponedeljek po navedbah ukrajinskih oblasti začela novo obsežno ofenzivo na vzhodu države. Glavni cilj ruske vojske je doseči preboj v regijah Doneck in Lugansk ter vzpostaviti nadzor nad Mariupoljem, so danes sporočili iz ukrajinske vojske.

Preberi »

Razmere v ukrajinski prestolnici so zelo težke. Bi lahko Kijev padel drugi dan ruskega napada na Ukrajino?

Na severu Kijeva so danes odjeknile eksplozije in streljanje, poroča poročevalec francoske tiskovne agencije AFP s terena. Ukrajinska vojska je kasneje sporočila, da se ruske enote ukrajinski prestolnici približujejo tudi s severovzhodne in vzhodne strani. Pojavile so se bojazni, da bi lahko Kijev padel drugi dan ruskega napada na Ukrajino.

Preberi »

Takšne so razmere v Ukrajini, od koder poročajo tudi o smrtnih žrtvah (VIDEO)

Kmalu po tem, ko je ruski predsednik Vladimir Putin zgodaj zjutraj napovedal posebno vojaško operacijo v Donbasu, so iz Ukrajine že poročali o prvih eksplozijah in zračnih napadih, o čemer smo že poročali. V ruskih letalskih napadih na Ukrajino je po poročanju Kijeva umrlo že več vojakov. Govora je o številki 40. V tujih medijih in na družbenih omrežjih se pojavlja veliko različnih informacij, katerih točnost je nemogoče preveriti. Nekaj posnetkov iz Ukrajine pa smo zbrali v spodnjem prispevku.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.