napad

Lastnik smetnjaka za biološke odpadke napadel smetarja

Dopoldne je v Slovenski Bistrici lastnik smetnjaka za biološke odpadke napadel voznika smetarskega vozila, ki je želel narediti zapisnik in fotografirati smetnjak, saj so bili v njem namesto bioloških mešani odpadki. Lastnik je smetarja žalil in ga nato fizično napadel, so sporočili iz Komunale Slovenska Bistrica, kjer “zavržen incident” obsojajo.

Preberi »

V zvezi z napadom na Dunaju Slovenec obsojen na pogojni zapor

V zvezi s terorističnim napadom, ki je 2. novembra 2020 pretresel Dunaj, je bil danes 32-letni slovenski državljan obsojen na devet mesecev pogojne zaporne kazni, ker je napadalcu priskrbel pištolo z naboji. To je priznal, zatrdil pa, da orožja ni predal neposredno napadalcu, ki da ga ni nikdar srečal, prav tako naj ne bi poznal njegovih namenov.

Preberi »

V streljanju pri srbskem Mladenovcu 8 ubitih in 11 ranjenih

V streljanju pri srbskem Mladenovcu je bilo v četrtek zvečer ubitih osem ljudi, enajst pa ranjenih. Srbski notranji minister Bratislav Gašić je po navedbah tiskovne agencije Tanjug dejal, da gre za teroristični napad. Izvedel naj bi ga 21-letni moški z avtomatskim orožjem, ki je še na begu.

Preberi »

Moški v Berlinu zabodel dve šolarki

V Nemčiji je včeraj popoldne moški v šoli v Berlinu zabodel dve šolarki, stari sedem in osem let, je sporočila tiskovna predstavnica tamkajšnje policije. Življenje ene od deklic je ogroženo, druga pa je huje poškodovana. Policija je osumljenca prijela na kraju dogodka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preberi »

Pred natanko 30 leti moški na igrišču zabodel Moniko Seleš

Danes mineva natanko 30 let od napada na teniško igralko Moniko Seleš. Takratno predstavnico Jugoslavije je v nemškem Hamburgu na turnirju zabodel zdaj že pokojni domačin Günter Parche, dogodek pa je spremenil tenis in botroval precej strožjim varnostnim ukrepom na igriščih.

Preberi »

Drzni tatvini torbic, uporabili tudi solzivec

V Ljubljani sta se te dni zgodili dve roparski in drzni tatvini. Na območju Tivolija so oškodovanki torbico ukradli štirje osumljenci, pri tem so uporabili tudi solzivec. V drugem primeru kraje torbice na Ilirski cesti pa so osumljene tri osebe, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Preberi »

Po napadu razburjenega bolnika v celjski bolnišnici zaposleni zaradi stresa doživel srčni infarkt

Celjska bolnišnica je zaradi razburjenega bolnika, ki je v sredo zjutraj poškodoval dva zaposlena, varovanje zaposlenih in objekta dvignila na najvišjo zakonsko določeno raven. Kot je danes na novinarski konferenci povedal vršilec direktorja bolnišnice Dragan Kovačić, je eden izmed poškodovanih zaposlenih zaradi stresa doživel tudi srčni infarkt.

Preberi »

Dogodki