naložbe

Slovenjgraška bolnišnica na poti k novim večjim naložbam

Potem ko so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec nedavno zagnali nov sodoben angiograf, zdaj s pripravo dokumentacije načrtujejo rušenje t. i. kloštra in nadomestno gradnjo, nato bo po načrtih sledilo še rušenje starega kirurškega bloka. Za naložbo ima vodstvo bolnišnice podporo države in pričakuje, da bi jo lahko izvedlo do leta 2026.

Preberi »

Tab napovedal zagon proizvodnje litij-ionskih celic na Prevaljah

Po skoraj dveh letih od prvih napovedi je direktor družbe Tab Mežica Bogomir Auprih danes napovedal, da bodo v okviru podjetja Tab-Haidi, ki so ga ustanovili z azijskim partnerjem, predvidoma spomladi 2022 na Prevaljah zagnali proizvodnjo litij-ionskih celic. Naložba je vredna okoli sto milijonov evrov, za zdaj predvideva 300 zaposlenih.

Preberi »

Direktor mežiškega TAB Auprih: Glede obrata za litij-ionske baterije se oziramo tudi drugod po Sloveniji in v tujini

Tovarna akumulatorskih baterij TAB Mežica se glede lokacije obrata za proizvodnjo litij-ionskih baterij s kitajskim partnerjem ozira tudi drugod po Sloveniji in v tujini, je glede informacije, da je podjetje le še korak do vzpostavitve omenjene proizvodnje na lokaciji Leka na Prevaljah, v sporočilu za javnost zapisal direktor družbe Bogomir Auprih.

Preberi »

V Mislinji urejajo prostorske pogoje za načrtovani dom starejših

V Mislinji si že dlje časa prizadevajo za izgradnjo doma za starejše in kot kaže, bi ga lahko dobili do konca leta 2022. Avstrijsko podjetje SeneCura, ki v Sloveniji že ima in gradi še več domov za starejše, je pridobilo koncesijo tudi za dom v Mislinji s 150 posteljami. Občina trenutno za to naložbo ureja prostorske pogoje.

Preberi »

Za naložbe v občini Ravne letos predvidevajo okoli sedem milijonov evrov

Največja naložba v proračunu Občine Ravne na Koroškem, ki so ga občinski svetniki potrdili v sredo, je nov vrtec, ki ga občina načrtuje pri Osnovni šoli Prežihovega Voranca. Naložba, ki bi jo financirali in izvedli v dveh letih, je ocenjena na 3,1 milijona evrov, s projektom pa bo občina kandidirala za sredstva na razpisu šolskega ministrstva.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.