najem

Najem Ivarčkega jezera začasno prevzema lokalni ponudnik

V poletni sezoni občina Ravne začasno rešuje gostinsko ponudbo ob Ivarčkem jezeru z izbiro domačega ponudnika Rajka Kočeta. Pogajanja za dolgoročnejše dogovore še vedno potekajo, vendar je ključno usklajevanje glede investicij in infrastrukture. Cilj je najti investitorja, ki bo jezero dolgoročno razvijal in omogočil njegovo trajnostno delovanje.

Preberi »

Nov način za skladiščenje blaga – najem skladiščnih storitev

Ob uspešni rasti podjetja se slej ko prej pojavi potreba po intenzivnejšem skladiščenju in po večjih skladiščnih kapacitetah. Rast pa za sabo potegne tudi potrebo po shranjevanju vedno večjih zalog. Podjetniki se tako znajdejo pred dilemo – ali naj se odločijo za nakup svojih skladiščnih kapacitet, ali pa posežejo po možnosti najema skladiščnih storitev. Pri tem je potrebno omeniti, da ima vsaka izmed omenjenih možnosti svoje prednosti in slabosti.

Preberi »

Stanovanjski sklad bo do leta 2026 zgradil več kot 1200 javnih najemnih stanovanj. Nekaj tudi na Koroškem

Stanovanjski sklad RS, ki je bil uspešen pri pridobivanju nepovratnih sredstev okoljskega ministrstva in posojila Razvojne banke Sveta Evrope v skupni vrednosti 108,25 milijona evrov, namerava do leta 2026 zgraditi 1244 javnih najemnih stanovanj po vsej državi, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal direktor sklada Črtomir Remec.

Preberi »