nadzor

Ta teden poostren nadzor hitrosti na cestah

Agencija za varnost prometa v sodelovanju s policijo danes začenja nacionalno preventivno akcijo Hitrost, ki bo potekala do nedelje. Agencija opozarja, da je neprilagojena hitrost še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Iz tega razloga je bilo letos že 26 smrtnih žrtev, lani v celem letu pa 27.

Preberi »

Delavska svetovalnica pozvala k nadzoru izplačevanja regresa

V Delavski svetovalnici so zaskrbljeni nad podatkom Finančne uprave RS (Furs), koliko delodajalcev lani in letos ni oddalo obrazca za izplačilo regresa. Zato so Inšpektorat RS za delo pozvali k takojšnjemu nadzoru delodajalcev glede izplačevanja regresa, so sporočili iz Delavske svetovalnice.

Preberi »

Policisti v le nekaj urah izdali skoraj 500 plačilnih nalogov, nekaj kršitev še posebej izstopajočih

Policisti so včeraj, 21. aprila 2021, po vsej Sloveniji že sedmo leto zapored izvedli maraton nadzora hitrosti. Kot so napovedali, so nadzor nad prehitrimi vozniki okrepili na skoraj 600 vnaprej napovedanih lokacijah, v aktivnosti pa so vključili več kot 200 policistov. S tem so se priključili večini evropskih policij, ki so včeraj prav tako poostreno nadzirale hitrost.

Preberi »

Avstrija namerava povečati število dronov za nadzor meje

Avstrijsko notranje ministrstvo želi povečati število dronov za nadzor meje. Do poletja bi kupili dodatnih 23 dronov, do leta 2023 pa bi želeli imeti skupno 90 dronov, je sporočil notranji minister Karl Nehammer. Stroške nakupa ocenjujejo na okoli dve milijardi evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

Po inšpekcijskem nadzoru lastnik lokala v pisarni fizično napadel zdravstvenega inšpektorja ter zbežal

Inšpektorji so od 15. do vključno 21. marca opravili 3397 nadzorov, izrekli 35 prekrškovnih sankcij, 371 opozoril in 123 upravnih ukrepov. V zvezi z domnevnim cepljenjem v nasprotju s strategijo je v teku 13 postopkov. Inšpektorji za velikonočne praznike napovedujejo poostren nadzor, spoštovanje ukrepov bo konec tedna preverjala tudi policija.

Preberi »

Hojs napoveduje zaostritev nadzora na meji še ta teden

Notranji minister Aleš Hojs je danes v državnem zboru napovedal, da bi lahko že v tem tednu v okviru prizadevanj za zajezitev okužb z novim koronavirusom prišlo do precejšnjih zaostritev nadzora na slovenski meji. Kot je še dejal v odgovoru na poslansko vprašanje, bo odločitev o tem sprejela vlada. Kdaj točno naj bi to bilo, ni navedel.

Preberi »

Policisti na območju mejnih prehodov izdali 1469 potrdil o napotitvi v karanteno, od tega 398 mladoletnim osebam

Policisti so v soboto poostreno preverjali spoštovanje ukrepov za zajezitev epidemije na smučiščih, a večjih kršitev niso zaznali. Skupno so nadzor nad spoštovanjem odlokov izvedli na 2574 krajih po Sloveniji in ugotovili 322 kršitev. V 257 primerih so izrekli opozorila, v 88 primerih pa izdali globo oz. uvedli prekrškovni postopek.

Preberi »

Za vikend poostren nadzor na smučiščih, policija tam v zadnjem tednu obravnavala 27 nesreč

Zdravstveni inšpektorat, inšpektorat za infrastrukturo in policija bodo prihajajoči vikend na vseh smučiščih po Sloveniji, ki obratujejo, izvedli poostren nadzor. Že v minulih dneh so inšpektorji ugotovili nekaj neskladnosti na smučiščih, med drugim pri gostinski ponudbi. Policisti pa so v zadnjem tednu dni obravnavali 27 nesreč na smučiščih.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.