nadzor

Voznika avtobusa vozila brez počitka 32 ur, druga dva pa kar 37 ur

Policisti Specializirane enote za nadzor prometa (SENP) so med 30. januarjem in 3. februarjem 2023, v različnih oblikah nadzora prometa kontrolirali več tovornih in priklopnih vozil ter avtobusov. Pri tem so ugotovili več različnih prekrškov s področja tehnične brezhibnosti vozil ter nalaganja in pritrjevanja tovora, pa tudi kršitve t. i. socialne zakonodaje. Pri tem so glede teže prekrškov izstopali trije primeri.

Preberi »

Izredni nadzor ravnanja policije pri varovanju protestov ugotovil sistemske nepravilnosti in nesorazmerno uporabo prisilnih sredstev

Izredni strokovni nadzor nad ravnanjem policije pri varovanju protestov v Ljubljani v letih 2020 in 2021, ki ga je odredila notranja ministrica Tatjana Bobnar, je pokazal številne nepravilnosti in pomanjkljivosti, tako sistemske kot neposredno izvedbene narave. Na ministrstvu so že pripravili zakonske spremembe, poročilo pa so poslali na tožilstvo.

Preberi »

Policisti med poostrenim nadzorom z alkotesti odvzeli 366 vozniških dovoljenj

Policisti so v času martinovanja med 7. in 13. novembrom na območju celotne države izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. V sklopu akcije Slovenija piha 0,0 so odredili 16 tisoč alkotestov, policisti so odvzeli 366 vozniških dovoljenj in pridržali 23 voznikov, so za STA sporočili z Generalne policijske uprave.

Preberi »

Opit na avtocesti vozil 200 kilometrov na uro

Policisti so v petek na podravski avtocesti med Slivnico in Hajdino ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Maribora, ki je vozil opit in s povprečno hitrostjo 200 kilometrov na uro. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo ter mu odvzeli vozniško dovoljenje, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Preberi »

Dogodki