MojeDelo.com

Spišite spremno pismo, po katerem si vas bodo zapomnili

Spremno pismo je orodje, ki vam omogoča, da se v svoji prošnji za zaposlitev predstavite na čim bolj nepozaben in oseben način. Z dobro oblikovanim spremnim pismom se namreč lahko osredotočite na bistvo – zgostite informacije, ki ste jih navedli v življenjepisu, nato pa jih dodatno poglobite in začinite še s svojo osebnostjo.

Preberi »

Kako se spoprijateljiti na delovnem mestu?

Se sprašujete, kako najti prijatelja na delovnem mestu ne glede na to, ali ste pravkar začeli novo službo ali pa zgolj hrepenite po zavezniku v delovnem okolju? Čeprav navezovanje prijateljskih stikov nekaterim dela preglavice, to še ne pomeni, da se ne morete naučiti, kako se spoprijateljiti s sodelavci. V tem procesu morda najdete svojega novega najboljšega prijatelja ali pa vsaj najboljšega prijatelja iz službe. Dejansko imeti prijatelje v službi je zelo pomembno, zato je navedenih nekaj primerov, kako razviti in poglobiti odnose s svojimi sodelavci.

Preberi »

Zaposlovanje generacije Z in kako jo nagovoriti?

H generaciji Z prištevamo posameznike, rojene med letoma 1997 in 2012. Najstarejši predstavniki ‘zoomerjev’ so v svojih zgodnjih dvajsetih letih in že vstopajo na trg delovne sile. Kot kaže, pa bodo za seboj pustili velik pečat.

Preberi »

5 napak v življenjepisu, ki vas bodo stale razgovora

Življenjepis je najpogosteje vaš prvi stik s potencialnim delodajalcem, zato je pomembno, da z njim prebijete led in se izkažete v najboljši luči. Je vaša vstopnica na razgovor, a le kadar kadroviki v prejeti prošnji ne najdejo napak in vas ne izločijo, še preden življenjepis preberejo do konca.

Preberi »

Uporabite vrzeli v življenjepisu sebi v prid

Vsakomur se lahko pripeti, da zaradi različnih razlogov določenih obdobjih svojega življenja ostane brez zaposlitve. V času epidemije koronavirusa pa so »luknje« v življenjepisu na račun čakanja na delo, dopusta ali odpuščanja, še toliko pogostejše. Če iščete zaposlitev, v vašem CV-ju pa so »luknje«, daljše od treh mesecev, se pripravite, da boste to čim bolje pojasnili že sproti v spremnem pismu ali pa kasneje na razgovoru. Same vrzeli niso bistvenega pomena za zaposlitev, je pa ključno, kako jih pojasnite. Da bi se lahko na tovrstna vprašanja kar najbolje pripravili, je spodaj nekaj nasvetov, kako nasloviti to temo.

Preberi »