Metal

Sij Metal Ravne zagnal pilotsko napravo za izrabo odpadne toplote (FOTO)

V družbi Sij Metal Ravne, drugi največji družbi skupine Sij, so sredi avgusta skupaj z Institutom Jožef Stefan in partnerji iz tujine zagnali pilotsko napravo za učinkovito izrabo odvečne toplote, ki nastane med proizvodnjo jekla. Inovativni toplotni izmenjevalnik zagotavlja vsaj 40-odstotni izkoristek odvečne toplote.

Preberi »

Delničarjem Sija 6,01 evra dividende na delnico

Skupščina družbe Slovenska industrija jekla (Sij) je danes sklenila, da se za izplačilo dividend iz lanskega bilančnega dobička nameni 5,81 milijona evrov. Dividenda bo tako znašala 6,01 evra bruto na delnico, razkriva zapisnik skupščine, objavljen na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Preberi »

Skupina SIJ k sodelovanju vabi delavce slovenjgraškega Adienta. Že v tem trenutku lahko zaposlijo vsaj 30 novih sodelavcev

Skupina SIJ, največji in zanesljiv zaposlovalec na Ravnah na Koroškem, bo k sodelovanju povabila delavce slovenjgraškega Adienta, ki v letošnjem letu načrtuje postopno zaustavitev proizvodnje. Družbi SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems lahko glede na stabilno poslovanje in zadostno stanje naročil že v tem trenutku zaposlita vsaj 30 novih sodelavcev, predvsem v proizvodnji in vzdrževanju, so danes sporočili iz Skupine SIJ.

Preberi »

V številnih podjetjih se še niso odločili o izplačilu božičnic, v farmacevtski industriji božičnice enake kot lani

Koronska kriza je zaostrila pogoje poslovanja, zato številna podjetja še razmišljajo, ali bodo ob koncu leta zaposlenim izplačala božičnice in jih nagradila za uspešno poslovanje. V najbolj prizadetih panogah jih ni pričakovati, jih bodo pa izplačali nekateri trgovci in proizvodna podjetja, med najvišjimi bodo znova v farmacevtski industriji.

Preberi »

Nov “fabriški plot” za jasnejši nadzor in izboljšanje korporativne varnosti

Skupina SIJ oziroma njeni koroški družbi SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems, prenavljata oziroma postavljata novo približno 3000 m dolgo varovalno ograjo okrog celotnega zaključenega gospodarskega območja (ZGO) Ravne. Vrednost investicije sicer ostaja neznanka, so pa nam iz Skupine SIJ odgovorili, zakaj so se odločili za postavitev nove ograje, spregovorili pa so tudi o možnosti ohranitve dela starega fabriškega plota.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.