Metal

Skupina SIJ k sodelovanju vabi delavce slovenjgraškega Adienta. Že v tem trenutku lahko zaposlijo vsaj 30 novih sodelavcev

Skupina SIJ, največji in zanesljiv zaposlovalec na Ravnah na Koroškem, bo k sodelovanju povabila delavce slovenjgraškega Adienta, ki v letošnjem letu načrtuje postopno zaustavitev proizvodnje. Družbi SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems lahko glede na stabilno poslovanje in zadostno stanje naročil že v tem trenutku zaposlita vsaj 30 novih sodelavcev, predvsem v proizvodnji in vzdrževanju, so danes sporočili iz Skupine SIJ.

Preberi »

V številnih podjetjih se še niso odločili o izplačilu božičnic, v farmacevtski industriji božičnice enake kot lani

Koronska kriza je zaostrila pogoje poslovanja, zato številna podjetja še razmišljajo, ali bodo ob koncu leta zaposlenim izplačala božičnice in jih nagradila za uspešno poslovanje. V najbolj prizadetih panogah jih ni pričakovati, jih bodo pa izplačali nekateri trgovci in proizvodna podjetja, med najvišjimi bodo znova v farmacevtski industriji.

Preberi »

Nov “fabriški plot” za jasnejši nadzor in izboljšanje korporativne varnosti

Skupina SIJ oziroma njeni koroški družbi SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems, prenavljata oziroma postavljata novo približno 3000 m dolgo varovalno ograjo okrog celotnega zaključenega gospodarskega območja (ZGO) Ravne. Vrednost investicije sicer ostaja neznanka, so pa nam iz Skupine SIJ odgovorili, zakaj so se odločili za postavitev nove ograje, spregovorili pa so tudi o možnosti ohranitve dela starega fabriškega plota.

Preberi »