maraton

V Črni danes maraton kralja Matjaža

Tekači se bodo danes v Črni na Koroškem pomerili v 39. Maratonu kralja Matjaža. Tekli bodo lahko na 21 ali na 10 kilometrov, mlajši na tri kilometre in na 800 oz. 400 metrov, pripravljajo pa tudi tek družin na 1,2 kilometra dolgi progi. Start in cilj vseh tekov bo na nogometnem stadionu v Črni na Koroškem, so pojasnili v tamkajšnji športni zvezi.

Preberi »

V soboto popolna zapora ceste Črna na Koroškem – Mežica

V soboto, 14. 8. 2021, bo v Črni na Koroškem potekal že 39. Maraton kralja Matjaža – memorial Mirana Časa, s startom in ciljem v športnem parku na Pristavi (stadion NK Peca). Zaradi prireditve bo nekaj časa popolnoma zaprta cesta Črna na Koroškem – Mežica.

Preberi »

Pod okriljem DSP bralni maraton ob 20-letnici festivala Urška

V okviru Tedna ljubiteljske kulture pri Društvu slovenskih pisateljev (DSP) pripravljajo bralni maraton, s katerim bodo počastili 20-letnico festivala mlade literature Urška. Tako bo danes popoldne v letnem vrtu Lili Novy pred prostori DSP potekalo branje uveljavljenih literatov, državnih selektorjev in zmagovalcev festivala Urška.

Preberi »

Policisti odredili 13 strokovnih pregledov zaradi suma drog

Policisti so v okviru poostrenega nadzora nad vožnjo pod vplivom alkohola in drog v noči s sobote na nedeljo pri vožnji pod vplivom alkohola ujeli 92 voznikov. Odredili so tudi 13 strokovnih pregledov zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Preberi »

Policisti bodo prisotni na več kot 360 lokacijah

V okviru poostrenega nadzora nad vožnjo pod vplivom alkohola in drog bodo policisti danes prvič izvedli maraton nadzora psihofizičnega stanja voznikov, ki bo potekal od 18. do 6. ure v nedeljo. Policisti bodo prisotni na več kot 360 lokacijah, ki jih ne razkrivajo, saj želijo pri voznikih ohraniti pričakovanje, da jih bodo ustavili in kontrolirali.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.