lipa

Na Ludranskem vrhu vseslovensko srečanje pod Najevsko lipo

Na letošnjem vseslovenskem srečanju pod Najevsko lipo na Ludranskem vrhu nad Črno na Koroškem se bodo danes spomnili 30-letnice srečanj pod mogočno lipo, prireditev pa je namenjena tudi praznovanju 30-letnice samostojne Slovenije. Slavnostni govornik bo predsednik republike Borut Pahor, ki je tudi častni pokrovitelj dogodka.

Preberi »

Kristjani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti. Lipova vejica, na katero bo lahko padel Sveti Duh, prinaša srečo, zdravje in mir

Kristjani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti, s katerimi zaključujejo velikonočni čas. S praznikom obeležujejo prihod Svetega Duha, ki je po navajanju Svetega pisma prišel nad zbrane učence in Marijo, ter ustanovitev Cerkve. V več evropskih državah obeležujejo tudi binkoštni ponedeljek, ki je dela prost dan.

Preberi »

V Črni napovedujejo nadaljnji razvoj čebelarskega turizma

Kot poklon pomembnim posameznikom slovenskega čebelarstva bodo predvidoma marca prihodnje leto v drevoredu v Črni na Koroškem posadili 50 lip. Lokacija je že znana, posadili jih bodo v krajevnem parku pri črnjanski osnovni šoli, kjer je trenutno travnik. Ob tem v Črni napovedujejo nadaljnji razvoj čebelarskega turizma.

Preberi »

Septembra rojenim otrokom v Sloveniji na voljo sadike drevesa

Merkur bo vsem otrokom, rojenim ta mesec v Sloveniji, podarili sadiko drevesa. Z družbeno odgovorno kampanjo želijo pomagati pri ohranjanju tradicije, da ob rojstvu otroka posadimo drevo, hkrati pa izpostaviti pomen čiste narave, ki ni več nekaj samoumevne, so sporočili iz družbe.

Preberi »

Druženje pod Najevsko lipo šele naslednje leto

Na Ludranskem vrhu nad Črno na Koroškem letos zaradi okoliščin ob pojavu novega koronavirusa ne bo tradicionalnega srečanja pod Najevsko lipo. Začetki srečanja segajo v čas po osamosvojitvi Slovenije, tako da bo prihodnje leto minilo 30 let od prvega srečanja in v Črni računajo, da bodo na okroglo obletnico prireditev lahko izvedli.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.