Search
Close this search box.

kvalifikacije

Slovenski nogometaši z zmago proti Severni Irski še bližje EP

Slovenska nogometna reprezentanca je v Belfastu na osmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 premagala Severno Irsko z 1:0 (1:0). Za Slovenijo je zadel Adam Gnezda Čerin. Izbrance Matjaža Keka do konca kvalifikacij čakata še dve novembrski tekmi, in sicer v gosteh z Dansko in za konec doma s Kazahstanom.

Preberi »

Slovenski nogometaši po zmagi proti Finski vse bližje EP

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah na sedmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 premagala Finsko s 3:0 (2:0). Dva gola je dosegel Benjamin Šeško, enega pa Erik Janža. Izbranci Matjaža Keka bodo naslednjo tekmo v kvalifikacijah igrali v torek v Belfastu proti Severni Irski.

Preberi »

Janja Garnbret na balvanih znova najbolj zanesljiva

Na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Bernu so se začele olimpijske kvalifikacije za Pariz 2024, tudi s tremi Slovenkami. Po prvem delu polfinala olimpijske kombinacije balvanih je Janja Garnbret na prvem mestu, Mia Krampl je deveta, Vita Lukan pa 14. Finalistke bodo znane pozno zvečer po težavnostnem delu polfinala kombinacije.

Preberi »

Vseh pet Slovenk v polfinalu težavnosti v Chamonixu

Vseh pet slovenskih športnih plezalk se je uvrstilo v nedeljski polfinale v težavnosti na tekmi svetovnega pokala v francoskem Chamonixu. Mia Krampl je bila šesta, Lucija Tarkuš 12., Vita Lukan 14., Lana Skušek 20., Sara Čopar pa 24. V moški konkurenci bo v polfinalu od četverice Slovencev nastopil le Luka Potočar, ki je bil 11.

Preberi »

Janja Garnbret na vrh kvalifikacij

Janja Garnbret je vrhunsko izpeljala svoj prvi nastop v balvanskem plezanju po februarski poškodbi palca na levi nogi. Olimpijska šampionka iz Slovenije je v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Pragi rešila pet balvanskih problemov od petih ter se že po prvem krogu zavihtela na vrh razpredelnice.

Preberi »