KURENT

PTUJ- neviden steber slovenskega turizma (FOTO)

O Ptuju vsi nekaj vemo. Če nič drugega, da je mesto staro, da ima grad, veliko reko in terme. A, ko si človek vzame čas in zastavi korak po ulicah mestnega jedra, prisluhne besedam, ki jih v podporo promocije mesta tkejo v Zavodu za turizem, in obišče bližnjo okolico, ostane brez besed. Kraj ob Dravi, ki v turistično tiaro vpleta dragulje Rimljanov, drage kamne perzijskega kralja svetlobe Mitre in mistiko Kurenta, je eno samo veliko turistično doživetje.

Preberi »

Pustovanje v Slovenj Gradcu privabilo veliko množico maškar (FOTO)

Pustno rajanje je danes v živo potekalo na Trgu svobode v Slovenj Gradcu, kjer bi sicer letos morali imeti 50. Pustni karneval. A ampak je bilo za organizacijo slednjega, po navedbah župana Tilna Kluglerja, premalo časa. So pa obiskovalci in maškare kljub temu uživali v mestnem jedru, kjer je bilo zelo veselo.

Preberi »

Po sprostitvi ukrepov tudi na Koroškem več pustovanj v živo 

Medtem ko je sprva kazalo, da bodo pustovanja po Sloveniji tudi letos večinoma dostopna le prek spleta ali televizije, so se po sprostitvi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa opogumili številni organizatorji. Med drugim bo v živo izvedena cerkljanska laufarija, pustne povorke in zabave bodo tudi po nekaterih vaseh in mestih.

Preberi »

Devetnajstletni Črnjan kljub epidemiji poskrbel, da je bilo v vasi olimpijcev na pustno soboto glasno in veselo

Pust, ki je čas norčij ter številnih karnevalov in pustnih povork, zaradi epidemije covida-19 ni takšen, kot smo ga vajeni. Zaradi protikoronskih ukrepov so vse prireditve prepovedane, pustovanja potekajo v prilagojenih oblikah, predvsem preko spleta. Koronavirus pa ni ustavil kurenta iz Črne na Koroškem, ki je kljub trenutnim razmeram poskrbel, da je bilo v vasi olimpijcev možno slišati glasno zvonjenje.

Preberi »