kras

Razmere na požariščih na Krasu na obeh straneh meje pod nadzorom

Razmere na požariščih na komenskem Krasu in v okolici Kostanjevice na Krasu so bile ponoči mirne. Dežuralo je 56 gasilcev, ki so pogasili nekaj manjših žarišč, eno je zagorelo med Temnico in Renčami, drugo pa v bližini stolpa na Cerju. Ogenj na italijanski strani pa se je razširil stran od meje, so sporočili iz regijskega štaba CZ za Notranjsko.

Preberi »

Italijanskim gasilcem na Krasu v pomoč še 50 slovenskih

Slovenski gasilci na Krasu že od jutra aktivno sodelujejo pri gašenju požara na italijanski strani. Trenutno gasijo tik ob slovensko-italijanski državni meji pri Devetakih. Na pomoč jim prihaja še skoraj 50 gasilcev iz okoliških slovenskih društev, saj se bojijo, da se bo veter popoldne obrnil in ogrozil tudi območje na slovenski strani.

Preberi »

Golob napovedal ukrepe za preprečevanje požarov

Območje obsežnega požara na goriškem Krasu, ki so ga danes uspeli spraviti pod nadzor, sta danes med drugim obiskala premier Robert Golob in predsednik republike Borut Pahor. Golob je napovedal ukrepe za sanacijo tega požara in za preprečevanje ponovnih izbruhov požarov.

Preberi »

Na goriškem Krasu nadaljevali boj s požarom, noč nekoliko mirnejša

Gasilci so ponoči na goriškem Krasu, kjer že več dni divja obsežen požar, gasili posamezna žarišča ter polivali in čistili robove požarišč. Kot je za STA povedal medijski predstavnik intervencije Robert Okorn, je bila noč bolj mirna od prejšnje, osredotočili so se predvsem na zahodni del požara proti vasi Lokvice in pod Kostanjevico na Krasu.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.