Koroška galerija likovnih umetnosti

Kaj obeta leto 2023 v Koroški galeriji likovnih umetnosti

V Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec bo do sredine marca 2023 na ogled razstava Zbirke za solidarno prihodnost, ki so jo lani na dan človekovih pravic odprli kot rezultat sodelovanja s Centrom sodobnih umetnosti Črne gore – Laboratorijem zbirke umetnosti neuvrščenih držav iz Podgorice. Izbrana dela iz te zbirke so vzpostavili v dialog z deli, ki jih v zbirki Galerija za mir hrani KGLU. To so dela, ki so jih galeriji podarili umetniki, sodelujoči na mednarodnih razstavah pod okriljem ZN, z idejo, da se v Slovenj Gradcu vzpostavi galerijo, ki bo zastopala ideje miru, solidarnosti in mednarodnega sodelovanja.

Preberi »

V Slovenj Gradcu dogovorili rešitev za depoje muzeja in galerije (VIDEO)

Po več letih iskanja primernejših oz. dodatnih prostorov za shranjevanje zbirk in predmetov Koroškega pokrajinskega muzeja in Koroške galerije likovnih umetnosti so v Slovenj Gradcu našli rešitev. Ustanovi bosta lahko s selitvijo v nove prostore začeli po novem letu. Slovenjgraška občina bo za najem prostorov letno plačala 60.000 evrov

Preberi »

Koroška galerija likovnih umetnosti pripravila razstavo otroških del

Mestna občina Slovenj Gradec je v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti pripravila že 28. natečaj za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo, na katerega so se prijavili otroci iz različnih šol in vrtcev po Sloveniji. Letošnji natečaj je poseben, saj združuje prispela dela za šolski leti 2019/2020 in 2020/2021.

Preberi »