kongres

Brglez: Po predsedniških volitvah ne bom delal sramote državi

Kandidat za predsednika republike Milan Brglez, ki ga poleg stranke SD podpira še Gibanje Svoboda, je na volilnem kongresu SD nagovoril delegate stranke. Ob tem je poudaril, da po predsedniških volitvah ne bo pozabil “čigav je” in da ne namerava delati sramote državi, Slovencem ali tistim, ki so ga podprli.

Preberi »

Prednik na sobotnem kongresu SD v bitko za podpredsedniško mesto

Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik namerava na sobotnem volilnem kongresu stranke kandidirati za mesto podpredsednika Socialnih demokratov, so za STA potrdili v stranki. Ker je proces evidentiranja kandidatov že zaključen, se bo lahko v kandidaturo podal na samem kongresu s podporo tretjine delegatov.

Preberi »

Fajonova edina kandidatka za predsednico SD

Predsedstvo SD je potrdilo osnutek kandidatne liste za vodstvene funkcije, ki jih bodo volili na jesenskem kongresu stranke. Po mandat na čelu SD se brez protikandidata podaja zdajšnja predsednica Tanja Fajon, za mesta podpredsednikov je evidentiranih več kandidatov. Za mesto glavnega tajnika SD se bosta potegovala Janez Černe in Klemen Žibert.

Preberi »

Prednik ne bo kandidiral za predsednika SD

Vodja poslancev SD Jani Prednik ne bo kandidiral za predsednika stranke. Na to mesto ga je sicer evidentiralo več članov stranke, a se je sam odločil, da soglasja h kandidaturi ne bo podal. Rok za oddajo soglasja se sicer izteče danes ob polnoči. Zdajšnja predsednica SD Tanja Fajon bi tako lahko bila edina kandidatka za to funkcijo.

Preberi »

Glede na ceno pšenice se obetajo nove podražitve kruha

GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij te dni na Bledu gosti kongres Mednarodnega pekarskega združenja (AIBI), ki obravnava tudi aktualne izzive, s katerimi se sooča panoga. Kot so ob petkovem uvodu v strokovni del kongresa izpostavili udeleženci, se glede na razmere na trgu tudi v Sloveniji obetajo nove podražitve pekovskih izdelkov.

Preberi »

Dogodki