kongres

Glede na ceno pšenice se obetajo nove podražitve kruha

GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij te dni na Bledu gosti kongres Mednarodnega pekarskega združenja (AIBI), ki obravnava tudi aktualne izzive, s katerimi se sooča panoga. Kot so ob petkovem uvodu v strokovni del kongresa izpostavili udeleženci, se glede na razmere na trgu tudi v Sloveniji obetajo nove podražitve pekovskih izdelkov.

Preberi »
jani prednik

Prednik: “socialna demokracija je obstala v nekem času in prostoru. Potrebujemo nove pristope, svežino, prenovo vsebine in kadrov”

Delegati SD so začeli volilni kongres, ki zaradi epidemiološkega položaja poteka na daljavo. Na njem bodo izbirali novega predsednika stranke. Za mesto se potegujeta trenutno predsedujoča SD Tanja Fajon in poslanec Jani Prednik. Oba napovedujeta osvežitev stranke. Na kongresu z geslom Drugače bodo nadaljevali tudi s programsko prenovo stranke.

Preberi »

Svet DeSUS Pivčevi na tajnem odločanju izglasoval nezaupnico

Člani sveta DeSUS so na tajnem odločanju predsednici Aleksandri Pivec s 33 glasovi za in 19 proti izglasovali nezaupnico. Po oceni predsednika sveta Tomaža Gantarja je tak izid znak, da imajo v stranki težave. Danes prekinjeno sejo bodo nadaljevali 9. septembra, do takrat pa bodo poskušali razčistiti dileme glede glasovanja o razrešitvi Pivčeve.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.