kolesarska pot

Izgradnja kolesarske povezave proti Mislinji uspešno napreduje

Do jeseni letošnjega leta bodo končano državno kolesarsko omrežje proti Hudi luknji (del Štrekne), ki bo povezalo Velenje z Mislinjsko dolino in naprej z Avstrijo ter Dravsko kolesarsko potjo. Za 25. in 26. februarja je napovedana popolna zapora ceste, saj bo potekala montaža zadnjega sklopa nadvozov. Gradbišče sta si včeraj ogledala tudi podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević in direktor občinske uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori.

Preberi »

Od Mežice do Črne na Koroškem bodo zgradili kolesarsko povezavo

Zgornja Mežiška dolina bo v nekaj letih dobila dolinsko kolesarsko povezavo. V teku je javno naročilo za izbiro izvajalca del za dokončanje rekonstrukcije ceste med Mežico in Črno na Koroškem in za hkratno izgradnjo državne kolesarske povezave na tem odseku. Za potrebe kolesarske povezave bodo zgradili pet brvi preko reke Meže.

Preberi »

V Hudi luknji obeležili začetek del dveh kolesarskih povezav Velenje-Mislinja in Velenje-Dobrna (VIDEO in FOTO)

Na trasi nekdanje železniške proge med Velenjem in Koroško skozi Hudo luknjo se je začela gradnja dobrih devet kilometrov dolge kolesarske poti, vredna 15,7 milijona evrov, ki bo po načrtih do konca 2023 povezala Šaleško in Koroško. Na slovesnosti ob začetku del je minister Jernej Vrtovec dejal, da bo to ena najlepših kolesarskih poti pri nas.

Preberi »

Za kolesarsko pot skozi Hudo luknjo gradbeno dovoljenje in izbran izvajalec

Gradbeno dovoljenje za izgradnjo slabih deset kilometrov kolesarske poti skozi Hudo luknjo, ki bo povezala Šaleško in Koroško, je pravnomočno. Izbran je tudi že izvajalec gradnje, to je Strabag, ki bo projekt izvedel skupaj s še tremi podjetji za 15,7 milijona evrov. Gradnja bo stekla prihodnje leto in bo končana predvidoma do konca leta 2023.

Preberi »

Za kolesarsko povezavo Prevalje-Poljana tudi evropska sredstva

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt kolesarske povezave Prevalje-Poljana. Za 679.000 evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala direkcija za infrastrukturo v okviru dogovora za razvoj Koroške razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 213.000 evrov.

Preberi »

Postavljeno prvo kolesarsko počivališče Drava Bike

V Občini Lovrenc na Pohorju so te dni na Dravski kolesarski poti postavili prvo kolesarsko počivališče Drava Bike. Občina je postavitev financirala iz lastnih sredstev, in sicer na vrhu Činžata. Počivališče v Lovrencu je prvo v nizu počivališč, ki bodo letos postavljena ob Dravski kolesarski poti na območju celotne reke Drave.

Preberi »