inšpektor

Inšpektorji zapečatili smučišče na Krvavcu. Smučarjem, ki so bili že na progi, omogočili varen povratek v dolino

Smučišče na Krvavcu, ki je kljub vladnemu odloku o prepovedi obratovanja tudi danes bilo odprto, so tekom dneva inšpektorji zapečatili, so za STA potrdili v RTC Krvavec. Najprej so sicer zapečatili gondolo, ki smučarje prevaža iz doline na smučišče, medtem ko naj bi smučarjem, ki so bili že na progi, omogočili varen povratek v dolino.

Preberi »

Minuli teden ob nadzorih ukrepov 104 sankcije zdravstvenega inšpektorata in 783 prekrškovnih postopkov policije

Prejšnji teden je zdravstveni inšpektorat glede obvladovanja epidemije covida-19 opravil 2578 nadzorov spoštovanja ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, izrekel pa 104 prekrškovne sankcije. Policija pa je prejšnji teden uvedla 783 prekrškovnih postopkov po zakonu o nalezljivih boleznih, so zapisali v sporočilu po seji vlade.

Preberi »

Inšpektorji ob opravljanju nadzora upoštevanja ukrepov deležni žaljenja, zmerjanja, tudi groženj

Na včerajšnji popoldanski novinarski konferenci je Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata uvodoma povedala, da so bila prvi dan veljavnosti odloka, ki prepoveduje zbiranje oseb, v petek, 13. novembra, izdana samo opozorila. Prijav je bilo od 1. septembra do 8. novembra 2020 čez 1814, največ na področju gostinstva, na drugem mestu pa so javne površine. Spoštovanje ukrepov se po njenih besedah ves čas izboljšuje, kot družba gremo v pravo smer. Tako bomo lahko najhitreje prešli zdajšnjo zahtevno fazo epidemije, hkrati pa zdravstvu omogočili, da bo delovalo v največjem možnem obsegu.

Preberi »

Kdaj lahko na prostem snamem masko in jem?

Zdravstvena inšpektorja sta med četrtkovim nadzorom v Kranju ustavila par z dvema otrokoma, pri čemer odrasli osebi nista nosili zaščitnih mask, saj sta “jedla rogljiček”. Na zdravstvenem inšpektoratu opozarjajo, da si pri uživanju hrane ali pijače masko lahko izjemoma snamemo le, če se ob tem ustavimo in zadržujemo na varni razdalji.

Preberi »

V ponedeljek osem glob zaradi nenošenja zaščitnih mask

Zdravstveni inšpektorat je od petka, ko je začel veljati odlok za zamejitev epidemije covida-19, opravil nadzore na 397 različnih objektih, od tega 189 v ponedeljek. V ponedeljek so obiskali 90 gostinskih obratov in izdali sedem glob zaradi nenošenja mask, v 96 trgovinah eno globo, je danes povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Preberi »

Inšpektorat za delo poostreno preverja uporabo zaščitnih mask

Inšpektorat RS za delo s terena prejema informacije, da zaposleni v dejavnosti gostinstva priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja novega koronavirusa ne upoštevajo, zato je v panogi v teh dneh poostril nadzor. Posebej se je osredotočil na uporabo zaščitnih mask v delovnem procesu.

Preberi »

Povečan inšpekcijski nadzor tudi na področju prometa

V skladu z Zakonom o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitvijo njenih posledic se ob povečanem nadzoru zdravstvene inšpekcije povečuje tudi inšpekcijski nadzor na področju prometa, ki ga izvaja Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo.

Preberi »

Zdravstveni inšpektorat med vikendom opravil 945 nadzorov spoštovanja karantene in ugotovil več kršitev

Zdravstveni inšpektorji so od petka do nedelje opravili 945 nadzorov spoštovanja karantene. Ugotovili so, da je 760 oseb spoštovalo karantensko odločbo, 40 oseb niso našli, v 32 primerih pa so navedle lažen ali napačen naslov. Inšpektorji so na vrata zaman trkali v 15 primerih, v 11 pa so bili neuspešni pri dostopu do zasebnega zemljišča.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun