infrastruktura

Vodovod proti Prevaljam pomagajo graditi tudi ekipe vodovodarjev od drugod

Novi vodovod v Mežiški dolini pomagajo graditi tudi ekipe vodovodarjev od drugod, med drugim iz Kraškega vodovoda. Danes so zato na Prevalje prišli predstavniki občin ustanoviteljic Kraškega vodovoda in še tako izrazili podporo v ujmi prizadeti občini. Ob tem so spomnili, da so lani tudi sami ob požaru na Krasu bili deležni pomoči cele Slovenije.

Preberi »

Ujma poškodovala tudi kolesarsko omrežje v Mežiški dolini in skozi Hudo luknjo

Ujma v začetku avgusta je precej poškodovala nastajajoče kolesarsko omrežje po Koroški. Točnih podatkov o škodi sicer še ni, so pa bili najbolj poškodovani odseki kolesarskih poti v Mežiški dolini in nastajajoči odsek skozi Hudo luknjo, medtem ko na koroškem delu Dravske kolesarske poti večje škode ni, je za STA pojasnil Aleš Rupreht z RRA Koroška.

Preberi »

V Črni na Koroškem kmalu prvi montažni most, pričakujejo še dva

V Črni na Koroškem bodo predvidoma v petek za promet odprli prvi montažni most v občini po ujmi, ki je pustošila pred dobrim mesecem dni. Na Pristavi ga čez reko Mežo te dni postavlja češka vojska. V prihodnjih tednih v občini pričakujejo še dva montažna mostova, oba bodo postavili v Žerjavu, je za STA povedala županja Črne Romana Lesjak.

Preberi »

VIDEO in FOTO: Na Prevaljah slavnostno otvorili prvi postavljeni montažni most

Evropske države so v okviru mehanizma Evropske unije na področju civilne zaščite Sloveniji ponudile 11 mostov. “Skupaj računamo, da bi z lokalnimi skupnostmi na Koroškem postavili šest ali sedem mostov, in to naj bi se zgodilo v naslednjih 14 dneh,” je na Prevaljah danes povedal generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Leon Behin.

Preberi »

Slovenska vojska v Mežico pripeljala montažni most

Slovenska vojska je v Mežico, kjer je narasla reka Meža uničila ali poškodovala vse mostove, danes pripeljala montažni most. “S postavljanjem mostu bodo inženirci Slovenske vojske pričeli že danes,” je Slovenska vojska objavila na družbenem omrežju X, prej znanem kot Twitter. To je prvi montažni most, ki so ga po ujmi pripeljali na Koroško.

Preberi »

Vinjete od danes za slabih sedem odstotkov dražje

Elektronske vinjete so se z današnjim dnem podražile za 6,8 odstotka. Za letno vinjeto za osebna vozila, ki je doslej stala 110 evrov, je treba po novem odšteti 117,50 evra, za mesečno 32 evrov, kar je dva evra več kot doslej, za tedensko pa 16 evrov oz. en evro več kot prej.

Preberi »

Vlada potrdila zvišanje cen vinjet za 6,8 odstotka

Vlada je na današnji seji na predlog Darsa sprejela uredbo o cestninskih cestah in cestnini, ki predvideva zvišanje cene elektronskih vinjet za vozila za 6,8 odstotka. Kot je na novinarski konferenci dejala ministrica za infrastrukturo Alenko Bratušek, bo Dars s tega naslova letos zbral dodatnih 5,3 milijona, prihodnje leto pa 14,6 milijona evrov.

Preberi »