Humanitarček

Po dogajanju v zvezi z istoimenskim društvom Iršič odstopil iz nadzornega odbora občine

Župan Občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen je danes prejel izjavo Boruta Iršiča, da odstopa kot član oz. predsednik nadzornega odbora občine. Iršič se je ta teden znašel pod plazom kritik po tistem, ko so v društvu Humanitarček opozorili, da je na Ravnah registriral istoimensko društvo. O zadevi bodo na seji danes govorili tudi občinski svetniki.

Preberi »

Društvo Humanitarček opozorilo na registracijo istoimenskega društva na Koroškem: “Gre za zlorabo našega imena in 10 let našega dela, zato prosimo, da ne nasedate”

Pred desetletjem ustanovljeno društvo Humanitarček s sedežem v Kamnici, ki je širše poznano po odmevnih humanitarnih dejavnostih, je opozorilo, da je bilo pri upravni enoti Ravne na Koroškem septembra letos ustanovljeno istoimensko društvo. Ninna Kozorog iz Humanitarčka opozarja na zakonske luknje in možnost zlorab. Hkrati to ni edini tak primer.

Preberi »

Ninna Kozorog, Feri Lainšček in Branka Bezjak o pomenu drobnih prijaznosti in drugih malih stvareh, ki nam lepšajo življenje

Na sončno popoldne je bil vrt Moje kavarne v središču Maribora polno zaseden. Obiskovalci so uživali v klepetu in dobri kavi, po dolgih mesecih zaprtja javnega življenja in kislega vremena je bil idiličen prizor pravi balzam za dušo in kot tak popolna kulisa za slovenski začetek globalne pobude “Recite živjo”. “Pobuda združuje tri meni ljube stvari: kavo, ki mi teče po žilah, naključno prijaznost, in projekt Vida, tople obroke za naše starostnike. Ne morem si zamisliti akcije, ki bi bila bolj pisana na kožo ne le našemu društvu, ampak tudi meni osebno. Verjamem v naključno prijaznost, mala dejanja, ki niso vedno načrtna niti niso nujno dobrodelna, so na nek način banalna, ampak z njimi narediš svet prijaznejši za druge,” je na dogodku ob začetku akcije povedala Ninna Kozorog, predsednica društva Humanitarček. V okviru pobude “Recite živjo” bodo namreč vsi, ki bodo do 6. junija v eni od več kot šestdesetih kavarn po vsej Sloveniji naročili kavo Julius Meinl, prejeli kuponček za dodatno brezplačno kavo. Tega lahko podarijo naprej – prijatelju, naključnemu neznancu ali nekomu, ki si kavice sam ne more privoščiti, društvo Humanitarček pa bo od vsakega naprej predanega kupončka prejelo 5 centov za nakup tolpih obrokov za starostnike, ki živijo pod pragom revščine.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.