gorski javor

Za hlod gorskega javorja rebraša rekordnih 47.852 evrov (VIDEO in FOTO)

Danes je v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca ob licitaciji vrednejših sortimentov lesa in dan odprtih vrat, ki sta se ga udeležila tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek in državni sekretar Anton Harej. V Podgorje pri Slovenj Gradcu, kjer je lokacija letošnje licitacije, se lahko odpravite še do 16. ure.

Preberi »

Ponudbe za najboljši les oddalo največ kupcev doslej

Organizatorji licitacije vrednejših sortimentov lesa, ki so letos na ogled v Pamečah pri Slovenj Gradcu, danes odpirajo prejete ponudbe. Skupno več tisoč ponudb je oddalo po zdajšnjih informacijah 50 domačih in tujih kupcev, kar je največ doslej. Organizatorji so z odzivom kupcev zadovoljni. Rezultati licitacije bodo znani 18. februarja.

Preberi »

V Slovenj Gradcu se pripravljajo na novo licitacijo vrednejšega lesa

Po rekordni zadnji licitaciji vrednejšega lesa, ki se je sklenila februarja letos, se Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline in Zveza lastnikov gozdov Slovenije že pripravljata na naslednjo licitacijo. Ta bo prvič potekala v Pamečah v slovenjgraški občini, tam bodo prve hlode po načrtih sprejeli v prvih dneh januarja prihodnje leto.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.