gimnazija ravne

Časopis Flegma Gimnazije Ravne najboljši na natečaju “Mi mladi smo kjut”

Na 36. Roševih dnevih, ki bodo v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) v Celju potekali 29. marca, se bo na enodnevni literarni delavnici z naslovom Resno neresni: z igro do ustvarjalnosti pod vodstvom sodobne mladinske pisateljice Neli Kodrič Filipić družilo dvajset mladih piscev in pisk, izbranih na literarnem natečaju.

Preberi »

Na ravenski gimnaziji ob vrnitvi maturantov v šolo niso preverjali testov, saj dijakom zaupajo

Kot smo že poročali, so morali maturanti Gimnazije Ravne na Koroškem, na podlagi odločitve vodstva šole, pred današnjo vrnitvijo v šolo, opraviti testiranje na novi koronavirus. Zadnjih deset dni je bilo namreč zaradi pojava okužb v karanteni tudi vseh 93 dijakov četrtih letnikov. Po besedah ravnatelja Dragomira Benka so s tem želeli zaščititi dijake in jim omogočiti kakovostno pripravo na maturo.

Preberi »

Bojkot pouka tudi na ravenski gimnaziji in Srednji zdravstveni šoli v Slovenj Gradcu

Bojkotu pouka na daljavo, ki je danes potekal na pobudo iniciative Zahtevamo šolo, so se pridružili tudi dijaki in dijakinje ravenske gimnazije in Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec. Ravnatelj gimnazije Dragomir Benko pravi, da protest podpirajo, ravnatelj zdravtstvene šole Blaž Šušel pa doda, da so dijakom sporočili, naj “se odločajo po svojem prepričanju, vedenju in vesti.”

Preberi »