gibanje

Več kot tisoč tabornikov bo taborilo v Cerknem

Pred vrati je največje taborjenje v organizaciji Zveze tabornikov Slovenije – Taborniški zlet 2022. Zlet je vseslovensko taborjenje, ki ga taborniki pripravijo vsaka štiri leta, naslednji pa bo potekal med 29. 7. in 8. 8. 2022 na Smučarskem centru Cerkno.

Preberi »

Plezalni center na Prevaljah bo gradilo koroško podjetje Vertikala-x. Priprava projekta za ureditev parka Jezero v zaključni fazi

Občina Prevalje je po pravnomočnosti sklepa o izbiri podjetja Vertikala-X za gradnjo plezalnega centra s tem podjetjem prejšnji teden že podpisala pogodbo, izvedena je bila tudi že uvedba v dela. Cilj je plezalni center skupaj s parkom Jezero zgraditi do avgusta 2023. Celotna naložba je ocenjena na 6,9 milijona evrov (z DDV).

Preberi »

Skupen števec Varno na kolesu obrnil več kot 66.000 km

Tudi letošnji maj mineva v znamenju programa Varno na kolesu, ki že 10. leto zapored širi sporočilo o pomenu varnosti kolesarjev v prometu in spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu. V letošnjem šolskem letu je približno 4.000 sodelujočih učencev v sklopu ene izmed razpisanih nalog zbralo 66.210 km.

Preberi »

Gibanje SOS za odpravo PCT ter normalno delujoče šole in zdravstvo

Nezadovoljna s trenutnim stanjem v državi je skupina posameznikov ustanovila Gibanje svobodni in ozaveščeni Slovenije (krajše Gibanje SOS) s sedežem v Mariboru. Po potrebi se bodo preoblikovali v stranko in se podali na volitve, med drugim pa se zavzemajo za odpravo PCT pogojev na vseh ravneh družbe ter normalno delujoče šole in zdravstvo.

Preberi »

Bo naslednji teden na Koroškem odpravljena omejitev gibanja na regijo?

Glede na vladni semafor sproščanja ukrepov je Slovenija trenutno v oranžni fazi, čeprav ukrepi na ravni države še vedno veljajo za rdečo fazo, z izjemo odprtih teras gostinskih lokalov, kjer je že ta teden v veljavi regionalni pristop. Od ponedeljka pa so v vseh regijah dovoljeni tudi organiziranimi shodi do 100 oseb ter poroke z udeležbo 10 oseb. Kateri ukrepi bodo v veljavi naslednji teden pa bo verjetno znano že jutri.

Preberi »

Na nekaterih smučiščih nadaljevanje spomladanske smuke

Na Arehu, Kaninu, Krvavcu in Voglu se ob zadostnih zalogah snega in spremembi vladnega odloka pripravljajo na nadaljevanje smučarske sezone. Od ponedeljka bo ponovno mogoča smuka na Arehu, Krvavcu in Voglu, kjer pa bodo obratovanje naprav prilagodili vremenu. Na Kaninu bodo naprave najverjetneje znova pognali v petek.

Preberi »