evropska sredstva

Potrjena podpora za gradnjo regionalnih kolesarskih povezav na Koroškem

V okviru dogovora za razvoj regij je služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko izdala še 10 novih odločitev o podpori za operacije gradnje regionalnih kolesarskih povezav. Skupna vrednost investicij znaša 73,91 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 25,68 milijona evrov.

Preberi »

Slovenj Gradcu evropska sredstva za trajnostno mobilnost v mestnem jedru

Dlje časa načrtovan projekt ureditve trajnostne mobilnosti v mestnem jedru Slovenj Gradca je korak bližje uresničitvi. Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je za projekt, vreden 1,5 milijona evrov, odobrila evropska sredstva. Kohezijski sklad bo prispeval 633.000 evrov, so sporočili iz vladne službe.

Preberi »

Za kolesarsko povezavo Prevalje-Poljana tudi evropska sredstva

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt kolesarske povezave Prevalje-Poljana. Za 679.000 evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala direkcija za infrastrukturo v okviru dogovora za razvoj Koroške razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 213.000 evrov.

Preberi »

Na novo vzpostavljena daljinska pohodna pot okoli Geoparka bo namenjena različnim ciljnim skupinam

Čezmejni Karavanke UNESCO Globalni Geopark vzpostavlja nov turistični produkt pohodnega doživetja v okviru INTERREG SI-AT Projekt NaKult: Geološko pohodno doživetje v Geoparku Karavanke, ki bo obiskovalcem na razpolago še letos. O vzpostavitvi daljinske pohodne poti okoli Geoparka Karavanke, ki bo dolga okoli 300 km in razdeljena na 14 dnevnih etap, smo se pogovarjali z vodjo čezmejne delovne skupnosti Geopark Karavanke Geraldom Hartmannom.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.